TENIS - ROLAND GARROS
Esports 07/06/2013

Nadal i Ferrer, a un sol pas de la final

El manacorí s'enfronta a Djokovic, i el xabià juga contra Tsonga

Martí Molina
2 min

BarcelonaVa estar més de mig any fora de les pistes per una lesió al genoll, però des que va tornar al circuit, Rafa Nadal ha exhibit el seu millor tenis i s'ha plantat a la final dels vuit tornejos que ha disputat. Avui, contra Novak Djokovic i a Roland Garros, buscarà la novena. Ells dos jugaran la primera semifinal del Grand Slam de París. Després serà el torn del xabià David Ferrer i el francès Jo-Wilfried Tsonga. Els guanyadors lluitaran per aconseguir la Copa dels Mosqueters a la gran final de diumenge.

Per a molts, el partit entre Djokovic i Nadal és la final anticipada del torneig. El serbi, actual número u de l'ATP, es veu les cares amb el que -per a molts- és el millor tenista sobre terra batuda. Al serbi tan sols li queda el Roland Garros per completar el seu palmarès. El manacorí vol aconseguir la corona per vuitena vegada i ser el tenista que ha guanyat més vegades un dels grans.

Tots dos revalidaran la final de la temporada passada, en què Nadal va imposar-se en quatre sets. Des del punt de vista anímic, la balança podria semblar decantar-se cap al costat de Nadal, tot i que el seu oponent ja va ser capaç de guanyar-lo ara fa uns mesos, a la final de Montecarlo. "Aquesta final em dóna una mica de confiança, però m'enfronto a un tenista que només ha perdut un cop en vuit anys a París!", exclamava el de Belgrad, que està completant un torneig gairebé impecable, ja que tan sols ha perdut un set.

Nadal, per la seva banda, també apel·la a la prudència. Al manacorí no li agrada gens ni mica parlar de favoritismes. "Les paraules se les emporta el vent -repeteix una vegada i una altra-. El que compta és el partit. Qui estigui millor, guanyarà".

Quan acabi la semifinal entre els números 1 i 4 del món, serà el torn de David Ferrer. El tenista de Xàbia s'enfrontarà a l'esperança local, Jo-Wilfried Tsonga. El francès va ser el botxí de Roger Federer a quarts de final, mentre Ferrer va superar en la aquesta ronda el català Tommy Robredo.

Cap dels dos ha arribat mai a una final de Grand Slam. I en cas que es classifiqui Tsonga, trencaria el malefici del torneig francès, on des de fa un quart de segle cap jugador local es classifica per disputar l'últim partit (Henri Leconte, 1988), mentre que l'última victòria francesa es remunta al 1983, amb el títol aconseguit per Yannick Noah.

Williams-Xaràpova, l'altra final

D'altra banda, ahir es va definir la final femenina, que enfrontarà la nord-americana Serena Williams (que va guanyar la italiana Errani) i la russa Maria Xaràpova (que es va desfer de la bielorussa Azarenka). Williams busca el seu segon títol a París, mentre Xaràpova defensa el que va aconseguir l'any passat.

stats