ROLAND GARROS
Esports 06/06/2013

Nadal-Djokovic, una semifinal amb gust de final

El manacorí es classificà ahir en vèncer el suís Wawrinka en menys de dues hores

Ara Balears
2 min
El tennista manacorí afirmà ahir haver jugat el seu millor partit del torneig després de derrotar el suís Stanislas Wawrinka per 6-2, 6-3 i 6-1.

Palma.El tennista Rafel Nadal i el serbi Novak Djokovic aconseguiren ahir classificar-se per a les semifinals del Roland Garros, on es veuran les cares el proper divendres a la cita esperada que molts consideren una final avançada.

El manacorí derrotà el suís Stanislas Wawrinka per 6-2, 6-3, 6-1 en menys de dues hores, l'actuació més curta des que començà el camí per aconseguir la seva vuitena Copa de Mosqueters. Qui patí una mica més, però no gaire, fou el serbi davant l'alemany Tommy Haas, a qui va vèncer per 6-3, 7-6(5) i 7-5 en 2 hores i 13 minuts, segons informa EFE. La de Nadal fou la victòria 57 en la terra batuda parisenca, per la qual cosa queda a una del rècord que en aquest torneig té l'argentí Guillermo Vilas.

A Nadal li han caigut bé els 27 anys que complí dilluns. Contra el japonès Kei Nishikori a vuitens i avui davant Wawrinka, mostrà un tennis molt sòlid, sense fissures, sense opcions per a l'adversari, res a veure amb el dels dos primers partits, en què començà cedint el primer set abans de remuntar, o en tercera ronda contra l'italià Fabio Fognini, quan el seu joc semblà espès i poc consistent. El nipó no li trencà cap vegada el servei. Wawrinka ho va fer en una ocasió en el segon set, però a canvi va haver de suportar la piconadora mallorquina, la contínua pressió del tennis d'un Nadal disposat a abreujar el tràmit.

"He jugat el meu millor partit de tot el torneig. S'han donat totes les condicions", afirmà el mallorquí a l'agència EFE.

En el primer set, el manacorí disposà de punts de trencament de servei de l'helvètic en tots els serveis i en el segon només adjudicà el seu en dues ocasions sense problemes. Desesperat, Wawrinka va haver d'assumir que el Nadal d'ahir no era un plat de bon gust. El suís pagà la seva ràbia amb la raqueta, que destrossà contra el trespol. L'helvètic no havia guanyat cap set al mallorquí en les nou anteriors vegades que havien coincidit i no aconseguí fer-ho tampoc en la desena.

Ara Rafel Nadal té ja la seva semifinal promesa contra Djokovic, el duel que Roland Garros espera des de fa temps. Serà una reedició de la final de l'any passat, que es jugà en dos dies a causa de la pluja i en la qual el serbi no tingué cap opció.

Però sobretot serà una repetició de la final del torneig de Montecarlo passat, l'únic partit perdut per Nadal aquesta temporada en la gira de terra europea.

En el Principat, Djokovic es mostrà superior al mallorquí, que havia tornat el febrer a les pistes després de set mesos absent per problemes al genoll i semblà un poc just de forma. Però des de llavors, el nivell del manacorí no ha fet més que millorar. Guanyà a Barcelona, Madrid i Roma, una màquina que recordava els millors anys del Nadal que ha triomfat set vegades a París.

Tots dos arriben pletòrics de forma: Rafel Nadal, amb l'objectiu d'aixecar la seva vuitena Copa dels Mosqueters, i Novak Djokovic, més que mai amb la intenció de sumar al seu palmarès l'únic Grand Slam que li falta. L'avantatge moral està del costat del mallorquí, que sempre ha derrotat Novak Djokovic a la Philippe Chatrier i que l'ha guanyat en denou ocasions, davant les quinze del serbi.

stats