Publicitat
Publicitat

FUTBOL

Nigèria es nega a jugar la Copa Confederacions per conflictes amb la seva Federació

Els jugadors s'han plantat davant els problemes existents pel pagament d'una sèrie de primes

Nigèria podria no jugar la Copa Confederacions que arrenca aquest dissabte al Brasil. L'equip africà s'ha negat a agafar l'avió que els portava a Brasil per iniciar la seva concentració en protesta per la decisió de la confederació nigeriana de reduir a la meitat els beneficis econòmics promesos per la participació a la Copa Confederacions . La confederació nigeriana ha al·legat que havia reduït les primes per problemes financers de l'entitat.

L'equip Nigerià comença el campionat dilluns 17 de juny davant Tahití, dies més tard s'enfrontarà a Uruguai (20 de juny) i a Espanya (23 de juny). Després de l'acte de rebel·lia de la plantilla i el cos tècnic, és possible que aquest calendari es modifiqui.

Les discrepàncies entre futbolistes i Federació han portat a la plantilla a amenaçar la seva participació: "Aneu i jugueu vosaltres mateixos", han dit a les autoritats.
"No viatjarem si les coses no se solucionen. O hi ha una resolució al nostre favor o cada un se'n va amb el seu club i ens oblidem de la Copa Confederacions", han afegit.

Finalment Nigèria, l'única selecció que no ha arribat al Brasil per disputar la Copa Confederacions , ha resolt els problemes interns que amenaçaven la seva participació en el torneig, ha anunciat la FIFA . "Hem parlat amb el seu tècnic i ens han dit que disputaran la Copa Confederacions , que els seus problemes han estat resolts i que arribaran al Brasil dissabte " , ha dit el secretari general de la FIFA , Jérôme Valcke , en una roda de premsa a Rio de Janeiro.

Segons Valcke , un cop resolta la divergència interna , la FIFA ha realitzat gestions per buscar un nou vol per als jugadors africans i aconseguir garantir el viatge per dissabte . Nigèria , que disputarà la Copa Confederacions com a campió africà , debutarà al torneig el proper dilluns davant Tahití a la ciutat de Belo Horizonte . Nigèria, una de les millors seleccions africanes en l'actualitat i que lidera les eliminatòries mundialistes en la seva àrea , va ser aparellada en el grup B de la Confederacions al costat d'Espanya , Uruguai i Tahití.

Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF