BÀSQUET
Esports 11/02/2012

La NBA selecciona Marc Gasol per disputar l'All-Star

àlex Gozalbo
2 min
Marc Gasol intenta evitar la defensa de J.J. Barea i Anthony Randolph  en un partit contra els Timberwolves.

BARCELONANomés dos jugadors dels Memphis Grizzlies han participat abans que Marc Gasol en un All-Star de la NBA, però aquesta estadística no espanta el pivot català, que ahir va ser seleccionat per disputar el partit d'exhibició a Orlando. El jugador, que no ha tingut una vida esportiva fàcil a l'ombra del seu germà Pau, està acostumat a superar obstacles, prejudicis, crítiques i entrebancs.

Marc Gasol va començar a jugar a bàsquet ocupant la posició de base, circumstància que en els primers anys de formació li va generar alguns problemes a l'hora d'enfrontar-se a jugadors amb més mobilitat. Lent, li deien.

Svetislav Pesic va fer debutar el català a l'ACB l'any 2003, però el pivot no va tenir mai continuïtat al Barça, on la seva trajectòria es va frenar amb l'arribada de Dusko Ivanovic a la banqueta de l'equip.

L'estiu del 2006 Pepu Hernández va sorprendre a tothom convocant Marc Gasol, que havia tingut una discreta mitjana de 3,1 punts i 2,7 rebots a l'ACB i que meditava acceptar una oferta per jugar a la segona divisió de bàsquet (Adecco Or), per competir al Mundial del Japó. Acusat d'entrar a la convocatòria perquè era el germà de Pau, el pivot va ignorar les crítiques i va completar un campionat extraordinari en què Espanya es va endur la medalla d'or.

Dues exitoses temporades a Girona van precedir el seu pas a la NBA, on -casualitats de la vida- va anar a parar a l'exequip del seu germà: els Memphis Grizzlies. Els drets esportius de Marc Gasol pertanyien als Lakers, franquícia que va escollir el pivot en el draft de l'any 2007, però l'equip de Los Angeles mai va valorar el jugador i se'n va desfer, precisament, en l'operació a través de la qual es va beneficiar amb el traspàs de Pau Gasol.

Lluny de deprimir-se al dèbil conjunt de Tennessee, Marc Gasol es va esforçar per transformar la franquícia en una entitat guanyadora. Tres anys després d'arribar a la NBA el pivot va conduir l'equip fins a les semifinals de la Conferència Oest, la principal fita en la història d'uns Grizzlies que només havien disputat els play-off tres vegades.

Arriben els reconeixements

Després d'una trajectòria farcida d'obstacles, Marc Gasol ha començat a rebre reconeixements aquesta temporada. Primer, el pivot català va signar un contracte de gairebé 44 milions d'euros per a les pròximes quatre temporades. Ahir va rebre la convocatòria per participar a l'All-Star, on formarà part dels reserves d'un equip, el de la Conferència Oest, on aquesta vegada no hi haurà el seu germà Pau. El jugador dels Lakers, un habitual d'aquest partit d'exhibició en les últimes tres temporades, s'ha quedat fora d'una llista en què tampoc hi ha Ricky Rubio, que s'haurà de conformar amb el Rising Star Challenge.

stats