08/10/2012

El Mundial torna a començar

2 min
Alonso va abandonar després d'un xoc a la sortida.

L'any passat quan Vettel es va proclamar campió mundial a Suzuka ja havia aconseguit 9 victòries en la temporada i sumava 309 punts. L'hegemonia de l'alemany i de Red Bull va ser tan gran que ho va fer tot molt avorrit.

Ahir, al mateix escenari, va obtenir la tercera victòria d'enguany, i ara té 190 punts, quatre menys que Alonso, que també ha guanyat 3 GP el 2012. Res a veure amb la campanya anterior. I és que l'emoció està marcant el desenllaç d'aquesta edició... fins ara.

Que hagi estat precisament Vettel el primer pilot capaç d'encadenar dues victòries consecutives en un campionat que va començar amb set guanyadors diferents a les primeres cites ens dóna una pista de com poden ser les cinc curses que ens esperen d'aquest "minicampionat", com ahir el va batejar Alonso.

La prohibició dels difusors bufats ha restat capacitat de generar càrrega aerodinàmica al Red Bull, que el 2012 no és un cotxe tan superior a la resta com ho va ser l'any passat. Però Adrian Newey, l'enginyer més ben pagat de tota la F-1, ja ha sabut com compensar aquesta limitació del reglament i, en aquesta fase del campionat, l'RB-8 sembla el cotxe més complet de tota la graella, fins i tot per davant del McLaren, capaç de guanyar més curses que ningú i en tota mena de condicions.

A l'equip de Milton Keynes sabien que a l'estiu patirien perquè els rapidíssims Spa i Monza no s'adapten bé a les característiques del cotxe. Però un cop superada la travessia del desert de Bèlgica i Itàlia, el campionat ara entra en territori Red Bull, començant per la cursa d'aquest diumenge, el GP de Corea.

Alonso és el líder. Encara hi ha 125 punts en joc. Tot un món. Però és evident que el de Ferrari patirà per aguantar la primera posició, sobretot perquè Vettel va a totes per obtenir el tercer títol consecutiu, perquè té un cotxe molt millor que el Ferrari i perquè les pistes que vénen ara li són molt favorables. Mana Alonso a la classificació, sí, però el favorit torna a ser Vettel. Algun dia s'havia d'acabar tanta sort.

stats