Esports 27/06/2013

El Mundial de Natació de Barcelona presenta les medalles, els uniformes i la música

Les instal·lacions del CN Atlètic Barceloneta han sigut l'escenari de la presentació

Efe
2 min
Jennifer Pareja i Xavier Trias

BarcelonaEl Mundial de Natació de Barcelona, que se celebrarà del 19 de juliol al 4 d'agost, ha presentat aquest dijous les seves medalles, banda sonora i uniformes dels voluntaris, en un acte que ha comptat amb la presència de la nedadora de sincronitzada Ona Carbonell i els waterpolistes Jennifer Pareja i Marc Minguell.

Les instal·lacions del CN Atlètic Barceloneta han estat l'escenari per a una presentació en la qual l'alcalde, Xavier Trias ha agraït "la feina de molta gent durant molt temps, per ser capaços de crear un ambient que seria impossible sense el suport dels clubs".

"Aquesta és una aposta per ser creatius i innovadors. És important que en aquests mundials es vegi això. Es veu en la imatge de les medalles, al vestidor, en les sabatilles. És important donar aquesta imatge al món, perquè la nostra aposta per l'esport fa forta a la marca Barcelona", ha opinat l'alcalde.

El moment clau de l'acte ha estat quan Ona Carbonell, Jennifer Pareja i Marc Minguell han sorgit d'una piscina portant les medalles d'or, plata i bronze dissenyades per al Mundial per la firma barcelonina Lagranja.

"Havia de ser una medalla de pes, rodona, mundial, gran. L'aigua ha quedat simbolitzada en la medalla amb una silicona amb bombolles. Això és el que la diferència d'una medalla convencional", han relatat Gerard Santmartí i Gabriele Schiavon, creadors d'una medalla de la qual s'han fabricat mig miler d'unitats.

En total, en aquests quinzens campionats del món haurà 68 cerimònies de lliurament de medalles: 40 de natació, deu de salts, set de natació sincronitzada i set d'aigües obertes, i dos de waterpolo i dos més de salts de gran altura.

Precisament per a aquestes cerimònies, la reconeguda marca Custo Barcelona serà l'encarregada de vestir als disset voluntaris que participaran en els lliuraments de medalles, que també portaran calçats de la marca Munic en diferents colors.

Per als homes, Custo ha creat una samarreta de màniga llarga en tons blaus sobre un fons blanc, a joc amb els pantalons, mentre que les voluntàries podran escollir entre un pantaló amb peto estampat, de punt i sense mànegues, i amb pedreria en tons roses, verds i blaus, o bé una túnica de màniga ampla amb brodats en els mateixos tons, i uns pantalons curts blancs.

"L'equipació havia de representar la identitat de la marca i de Barcelona. La gran inspiració és el badia del Mediterrani i la llum que hi ha a la ciutat durant l'estiu", ha assenyalat el dissenyador Custo Dalmau.

Finalment, l'acte ha finalitzat amb la banda sonora executada per l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, i compuesta pel pianista Albert Guinovart, qui va ser orquestrador de la banda sonora de pel·lícula "The Artist", premiada amb l'Oscar a la millor Banda Sonora.

"He intentat transmetre l'esforç, l'eufòria de l'esportista i amb referents al món de l'aigua", ha apuntat el compositor català, en una simfonia en la qual han participat vuitanta músic i que comprèn deu peces diferents per als diferents moments del Mundial.

A més de les marxes, fanfàrries, suites i música d'acompanyament per a la cerimònia de lliurament de medalles, Guinovart ha compost versions diferents de la sintonia principal, amb l'objectiu de diferenciar la música de cada disciplina esportiva.

stats