FUTBOL
Esports 04/06/2013

Mourinho torna a casa i s'oblida de Karanka

Considera el Chelsea i l'Inter les seves dues passions

Pol Frias
2 min
Mourinho torna a casa  i s'oblida de Karanka

BarcelonaAhir es va fer oficial que José Mourinho serà l'entrenador del Chelsea per a les quatre pròximes temporades. El tècnic portuguès serà presentat el dilluns 10 de juny a Stamford Bridge. Per afrontar aquesta segona etapa al club anglès, Mourinho ha decidit prescindir dels serveis d'Aitor Karanka. Tot i que el basc l'ha defensat a ultrança en els tres anys que ha dirigit el Reial Madrid, no l'acompanyarà en aquesta nova aventura. El portuguès, en canvi, sí que s'emporta els seus compatriotes de l' staff tècnic blanc: Rui Faria, Silvino Louro i José Morais.

El tècnic portuguès torna a un club del qual guarda molt bon record. "En la meva carrera he tingut dues grans passions: el Chelsea i l'Inter", va assegurar ahir Mourinho en una entrevista que va concedir a Chelsea TV. A diferència de com li ha passat al Reial Madrid, Mourinho va marxar del Chelsea de manera inesperada però sent molt estimat per una afició que sempre l'ha recordat com l'entrenador que va situar els blues entre l'elit del futbol europeu. "Ell va ser i segueix sent una figura molt popular al club, i aquí tothom desitjà torna a treballar amb ell", va assegurar ahir Ron Gourlay, president executiu del Chelsea. I és que tot i que Mourinho no va ser capaç de guanyar la Lliga de Campions, ja en la seva primera temporada va aconseguir que el Chelsea tornés a proclamar-se, cinquanta anys després de l'última vegada, campió de la Premier League. A més, ho va fer establint dos rècords: 95 punts i només 15 gols encaixats en les 38 jornades de lliga. En els tres anys que va dirigir els blues , el portuguès va guanyar dues edicions de la Premier League, una FA Cup, dues League Cups i una Community Shield.

Tot i que en les dues últimes temporades el Chelsea s'ha proclamat campió de la Lliga de Campions i de l'Europa League, la plantilla del conjunt anglès està en una etapa de renovació en la qual homes com Terry i Lampard van perdent protagonisme a favor d'una nova generació de futbolistes que abanderen Hazard i Mata, entre d'altres. Malgrat que es va especular que la sortida inesperada de Mourinho del Chelsea va ser per suposades desavinences amb Roman Abramóvitx, ara el magnat rus ha triat el portuguès perquè lideri aquest nou projecte. "El seu èxit continu, la seva empenta i la seva ambició el fan ser un candidat excepcional", va dir Gourlay.

Sis anys lluny del Chelsea

José Mourinho va marxar del Chelsea el setembre de l'any 2007, i el juny del 2008 va fitxar per l'Inter de Milà. Després d'aconseguir un triplet històric amb el club italià, Florentino Pérez va decidir fitxar el portuguès com l'antídot per acabar amb la supremacia del Barça de Guardiola. No obstant, l'experiment ha fallat, i tot i que ara el president madridista s'esforça a qualificar de "notable alt" els tres anys de Mourinho, el portuguès marxa de Madrid després d'haver fracassat. Ara Mourinho afronta aquesta nova etapa al club anglès amb la necessitat d'esborrar la mala imatge que últimament ha deixat i de demostrar que és capaç de tornar a construir un equip campió.

stats