Futbol
Esports 03/08/2013

Mourinho diu que l"'autèntic Ronaldo" és el brasiler

En una entrevista a l'ESPN, l'exentrenador blanc treu pit dels seus inicis com a ajudant al Barça i renega del seu compatriota al Reial Madrid

Efe
2 min

BarcelonaEl portuguès José Mourinho ha presumit d'haver entrenat el Ronaldo "autèntic", en referència al davanter brasiler ja retirat, i no pas al seu compatriota al Reial Madrid.

En una entrevista a la cadena ESPN, Mourinho repassa els seus inicis com a tècnic ajudant al Barça amb estrelles com els brasilers Rivaldo i Ronaldo Nazario, "el genuí Ronaldo, no aquest [en referència al seu compatriota Cristiano]", amb qui va compartir les últimes tres campanyes al Reial Madrid.

"Vaig entrenar els millors jugadors, el veritable Ronaldo, Rivaldo, Figo, Guardiola, grans futbolistes, quan era molt jove. Jo no era el primer entrenador, però sentia que tenia a les mans potencial per fer-ho. Després vaig començar la carrera l'any 2000 i després de quatre anys vaig guanyar (amb el Porto) la meva primera Champions. Tota la resta va ser conseqüència d'això ", ha declarat.

El portuguès també ha lamentat que el Madrid no hagués aconseguit que el Tottenham Hostpur li traspassés Bale fa un any. "No va ser possible –diu–. Sembla que ara sí que ho serà, així que m'alegro per ells perquè aconseguiran un jugador fantàstic. Però les xifres [de l'eventual traspàs, al voltant dels 100 milions d'euros] són elevadíssimes, i el noi tindrà la pressió de demostrar que val aquesta inversió".

Mourinho creu que Bale hauria tingut un còmode encaix en l'estil del Reial Madrid, l'equip que va entrenar durant tres temporades. "És un jugador fàcil d'acoblar a la dinàmica tàctica".

"No sé què en pensa Carlo [Ancelotti] ara, però és un tècnic experimentat i amb seguretat traurà el millor d'ell". Mourinho, en tot cas, augura una carrera reeixida al Reial Madrid a l'internacional gal·lès, de 24 anys, si finalment es materialitza el traspàs.

El Chelsea s'enfrontarà diumenge al Milan a Nova York en l'Internacional Champions Cup, torneig de pretemporada en què l'equip de Mourinho podria jugar la final precisament amb el Reial Madrid.

stats