FUTBOL
Esports 10/06/2013

Mourinho, presentat al Chelsea: "És el primer cop que arribo a un club que m'estimo"

Sobre la sortida del Reial Madrid, ha dit: "He llegit que em van acomiadar. No és cert, vam arribar a un acord. Va ser trist, però no me'n penedeixo"

Ara
2 min
José Mourinho, entrenador del Chelsea / LEON NEAL / AFP PHOTO

BarcelonaJosé Mourinho ha estat presentat com a nou entrenador del Chelsea. "És el primer cop que arribo a un club que m'estimo. Abans havia de crear el vincle emocional", ha dit Mourinho. "No he triat una posició còmoda. Torno a casa, on vaig aconseguir molts èxits i on els fans m'estimen".

"'The special one'? No, ara sóc 'happy one'. El temps vola. Sembla que fa un parell d'anys que era aquí, però ja fa nou anys. Des de llavors han passat moltes coses a la meva vida professional", ha afegit el tècnic, que ha comentat: "Jo sempre confio en el meu treball. Conec moltes persones que pertanyen al club i el tipus de mentalitat i ambició". El tècnic, que ha assegurat que no està obsessionat amb la Lliga de Campions, ha estat ambiciós: "Amb el Chelsea vull guanyar més títols que Ferguson amb el Manchester".

"Ara estic preparat [per quedar-me aquí molt de temps]. Abans no ho estava", ha comentat Mourinho, que ha parlat de la seva relació amb Roman Abramóvitx: "Quan vaig marxar del Chelsea es va dir que havia trencat el meu contracte, i era mentida. Va ser de mutu acord. Després me'n vaig anar a l'Inter i al Madrid, on vam aconseguir un rècord que encara perdura del millor equip en la història de la Lliga". Preguntat per la sortida del Reial Madrid, Mourinho ha comentat: "He llegit que em van acomiadar. No és cert, vam arribar a un acord. Va ser trist, però no me'n penedeixo".

El tècnic també ha estat preguntat per Iker Casillas. "Casillas? Poso els jugadors que siguin millors per a l'equip. Com a tècnic he de ser honest amb mi mateix. Si crec que algú es mereix jugar, ha de jugar. No puc donar prioritat a algun jugador perquè tingui un gran perfil. Els mitjans i l'afició han d'acceptar que jo com a tècnic prenc decisions basades en una meritocràcia".

Mourinho ha explicat que aquest és "el principi d'una nova època com a tècnic". "Sóc la mateixa persona, però amb una nova perspectiva", ha afegit. El nou tècnic del Chelsea ha dit que el pas per l'Inter i pel Reial Madrid li ha donat una experiència necessària: "Cal aprendre de les experiències. L'experiència a la vida és una cosa molt important. Jo m'autoanalitzo cada dia i intento millorar. Sóc la mateixa persona, però nou anys són molts. Aquí em coneixen. Jo vull treballar molt i donar-ho tot. Sóc al millor moment de la meva carrera".

Quan s'ha referit a la Lliga, Mourinho ha dit: "Si vaig fer mal al futbol espanyol, ho vaig fer trencant el domini del Barça, que semblava que no acabaria mai".

stats