SUPERCOPA, EL PRIMER TÍTOL EN JOC
Esports 14/08/2011

Mourinho es posa la mordassa

José Mourinho, tècnic del Madrid, ha començat la temporada subjectant-se els llavis amb la força d'unes tenalles per interpretar un nou paper de víctima i evitar parlar clar: "No puc dir les veritats".

àlex Gozalbo
3 min
A porta oberta José Mourinho va dirigir una sessió de treball davant més de 40.000 espectadors. Sense públic L'entrenament de Pep Guardiola va ser a porta tancada, com és habitual.

Barcelona.Copa del Rei al marge, el Barça va ser el gran triomfador dels clàssics de la temporada passada, i això condiciona tots els partits que queden per venir, especialment el primer. Pep Guardiola es refugia en la continuïtat per deixar que l'estat mental es mantingui refrigerat a la mateixa temperatura. José Mourinho, en canvi, necessita alterar-ho tot per invertir la tendència. Les declaracions que va fer ahir van anar en aquesta línia. Quan tothom esperava que el portuguès estigués agre, el tècnic del Reial Madrid va aparèixer a la roda de premsa apàtic, poc emotiu i es va mossegar la llengua. Un canvi d'estratègia.

L'entrenador, acostumat a provocar des de la primera resposta, va tractar de descol·locar tothom escenificant el paper de víctima. El més gros que va deixar anar va ser un lacònic "del darrer duel contra el Barça vaig aprendre que no puc dir les veritats", una frase que hauria passat desapercebuda en qualsevol de les seves aparicions públiques de la temporada passada.

Mourinho, a més, va destensar la situació traient pressió al seu equip de cara al doble compromís amb el primer títol en joc: "La Supercopa és el torneig més important de l'estiu però el menys important de la temporada".

El portuguès, a més, aquesta vegada no va llançar atacs explícits a Pep Guardiola. "No hem preparat la Supercopa, hem preparat la temporada; ens hem centrat en millorar certs aspectes del nostre joc. No ens juguem la feina de tota la temporada. Com estigui el Barça o com hagi preparat la pretemporada no és problema meu", va dir el tècnic.

Totes i cadascuna de les respostes de José Mourinho van tenir un to suau, allunyat de les estridèn cies habituals. Fins i tot va dedicar menys esforços dels que acostuma a tirar flors al seu palmarès, que només va citar en una de les seves intervencions: "Aquest és un torneig aïllat que no té gaire a veure amb la resta. L'any del triplet amb l'Inter de Milà nosaltres vam perdre la Supercopa".

Pep Guardiola, didàctic

El Barça té clar quin tipus d'enfrontament pretén i Guardiola no se n'amaga: "Sempre que hem tingut èxit al Bernabéu és perquè hem estat ambicio sos. No sortirem a jugar pensant en el partit de tornada", recorda el tècnic, que vol que el seu equip ataqui amb la pilota.

L'entrenador del Barça, en canvi, no té clar quina serà l'actitud del rival que es trobarà al davant. "L'any passat ens van esperar i també ens van anar a buscar. És molt difícil endevinar com et jugaran, perquè tenen molts registres i molts jugadors que poden canviar de posició", diu.

"El rival és molt fort, però ho és jugant la Supercopa, en qualsevol competició de la temporada i durant els segles dels segles", explica Pep Guardiola, que atorga molta importància al primer partit de la Supercopa i avisa que amb dos gols de diferència en contra en l'anada seria molt difícil remuntar, com va passar la temporada passada contra el Sevilla.

Al tècnic del Barça, però, no li preocupa en excés el fet que el Madrid tingui més rodatge: "Juguem una final i no hi ha excuses possibles. Si hagués volgut que estiguessin més en forma, els hauria cridat abans. He prioritzat el repòs".

"No tinc la sensació que sigui un títol més important per a ells que per a nosaltres. El que guanyi simplement haurà estat millor", resumeix Guardiola.

stats