FUTBOL
Esports 02/06/2013

Mourinho creu que el futbol està perdent valors com el treball en equip

El tècnic concedeix una entrevista al diari portuguès 'Jornal de Notícias' i reflexiona sobre l'estat del futbol actual

Efe
2 min
José Mourinho, durant l'últim partit com a entrenador del Reial Madrid / JAVIER BARBANCHO / REUTERS

LisboaL'entrenador portuguès del Reial Madrid, José Mourinho, creu que el món del futbol està perdent valors i principis com el treball en equip i això dificulta "cada vegada més" l'èxit al terreny de joc i a la societat en general.

En una entrevista resposta per escrit al diari portuguès 'Jornal de Notícias' i publicada a la web, el tècnic reflexiona sobre l'estat del futbol actual i els nous reptes als quals s'enfronta. "És cada vegada més difícil, en aquest moment, que un grup funcioni com a grup. Els valors es perden, l'educació personal i professional és cada vegada pitjor i (està) més influenciada per principis morals que es van perdent", ha afirmat.

Mourinho, que dissabte va tancar el seu pas pel Reial Madrid amb una victòria davant l'Osasuna, considera essencial per al triomf que el conjunt identifiqui objectius, els estableixi i lluiti per ells. Però ha considerat problemàtic que això es pugui aconseguir amb un grup unit i cohesionat, a causa del canvi en l'educació en escoles i famílies, en què es prescindeix de fomentar el valor de l'esforç col·lectiu. "Les escoles són diferents, les famílies són diferents, els nens són diferents i els grups de treballs són rèpliques col·lectives dels caràcters", ha assenyalat.

"El treball en equip és l'estratègia principal com a entrenador", ha defensat, i ha rebutjat que sigui la lluita entre rivals, en una dicotomia d'"amic contra enemic", encara que sí ha acceptat que aquesta pot complir una funció en ocasions per jugar en equip. A més, aprofundint en els valors de la seva filosofia personal, el tècnic lusità ha defensat la lluita contra la hipocresia en les paraules i els actes, "no per vèncer-la" sinó "com a principi de vida" en general perquè cadascú se senti bé amb si mateix.

stats