REIAL MADRID
Esports 08/10/2011

Mourinho endolceix la seva imatge

Ja fa un parell de setmanes que el tècnic portuguès fa bondat davant dels micròfons. Amb el suport públic de Florentino Pérez, Mourinho vol deixar de guanyar-se tants enemics.

M. Sanromà / T. Padilla
2 min
Mourinho endolceix La seva imatge

Barcelona.Si la temporada passada José Mourinho mostrava en la roda de premsa posterior a un partit contra el Sevilla una llista dels "tretze errors" que havia comès l'àrbitre Clos Gómez, ara el portuguès sembla que ha canviat d'estratègia i defensa el col·lectiu arbitral dient que "estan fent bé la seva feina". Aquestes eren les paraules del portuguès dilluns en l'entrega dels premis Marca, i aquest és el nou estil de l'entrenador del Reial Madrid.

En aquell mateix acte, de fet, el tècnic blanc feia un pas més enllà i, en un canvi radical, decidia autocensurar-se a l'hora de parlar de l'arbitratge de les semifinals de l'última Lliga de Campions contra el Barça. "Bé, prou, deixem córrer el passat", va dir sobre l'actuació de l'àrbitre en els dos duels de l'última temporada.

Des de la directiva del Reial Madrid s'han aixecat veus de preocupació per les sancions que han rebut alguns jugadors del club o el mateix tècnic últimament, per la qual cosa s'ha posat en marxa una operació per rentar la imatge pública del tècnic. Això sí, aquest canvi d'actitud del portuguès arriba quan té més força que mai al club -ja sense els qüestionaments de Valdano- i ara amb el suport públic i explícit de Florentino Pérez.

Aquest suport, de fet, podria ser un element clau per entendre que Mourinho ha quedat més deslligat de l'obligació autoimposada d'exercir de cap visible de la defensa més extrema del madridisme.

Mourinho, solidari

Si el tècnic del Reial Madrid s'està esmerçant a presentar-se davant el gran públic com un home més mesurat que la temporada anterior, la premsa de la capital espanyola també contribueix al seu rentat d'imatge.

Ahir Cuatro emetia un reportatge en què explicava com José Mourinho va pagar la matrícula i els equipaments a deu nois de l'equip de futbol en què juga el seu fill. La xifra, que segons la cadena de televisió rondava els 6.000 euros, va servir perquè aquestes famílies, amb dificultats econòmiques, poguessin continuar duent els fills a jugar.

El vídeo mostrava l'agraïment i la carta que enviava un dels nois al portuguès, i recollia l'opinió de pares i entrenadors, que coincidien a assenyalar la bondat de Mourinho fora de les sales de premsa.

stats