REIAL MADRID
Esports 24/01/2012

Mourinho amb data de caducitat

Pressionat per la premsa, enfrontat amb alguns jugdors i xiulat per l'afició, Mourinho s'estaria preparant la sortida del club tot i gaudir de la confiança total del seu president, Florentino Pérez.

Toni Padilla
3 min
Mourinho Amb data de caducitat

BARCELONA.José Mourinho prepara la seva sortida del Santiago Bernabéu. El tècnic portuguès viu dies intensos que l'han deixat capficat i condicionen el seu futur. Per primer cop des que va arribar al club blanc, els principals mitjans de comunicació locals l'han criticat obertament i han anat més enllà d'opinions personals. Seguint una línia editorial, Mourinho ha estat assenyalat com el gran culpable de les últimes desfetes davant del Barça a les portades dels dos principals rotatius esportius amb seu a Madrid. Un d'aquests mitjans, el Marca , va anar més enllà i va publicar les discussions del tècnic portuguès amb Sergio Ramos i Iker Casillas. Unes filtracions que treien a la llum les difícils relacions amb els jugadors que ja manaven abans que ell arribés.

Diumenge va ser un dia llarg. Tot i que José Mourinho va fer veure que no sabia res de la informació del Marca , el tècnic portuguès va citar els seus jugadors en una sala de reunions de l'hotel de concentració on eren per deixar clar que investigaria qui havia passat la informació als periodistes del Marca i per exigir professionalitat. A la nit Mourinho va sentir com el públic del Bernabéu silenciava els càntics dels Ultras Sur a favor seu amb xiulets. Amb la premsa en contra, el vestuari amb mala cara i bona part de l'afició qüestionant-lo, a Mourinho li queda el suport de Florentino Pérez i els aficionats que amb els seus càntics evidencien la línia oficial del club. I de molts jugadors del vestuari que es porten bé amb els que no creuen gaire en els mètodes de Mourinho.

Diumenge a la nit l'entorn de Mourinho va moure peça altre cop durant l'emissió en directe del programa Punto pelota . Segons va assegurar el tertulià Siro López, l'entrenador madridista "té decidit abandonar el Reial Madrid el pròxim 30 de juny". Siro López va rebre una trucada mentre era al programa en què se li comunicava que Mourinho s'ha cansat de l'oposició de la premsa, que segons ell és gairebé total.

El gener de l'any passat ja es va produir una situació similar. En plena guerra amb el llavors director general, Jorge Valdano, Mourinho va fer córrer el rumor que deixaria el club el juny del 2011. El portuguès era llavors conscient que l'afició li donava suport i que Florentino Pérez pensava que era l'únic que podia aturar el Barça i va forçar la situació. Mourinho estava disgustat perquè el club no li volia fitxar un davanter, i Valdano es preguntava públicament per què calia fitxar si Benzema era suplent. Finalment, Valdano va marxar i Adebayor va arribar. Mourinho, doncs, va guanyar aquell duel, però ara la situació és ben diferent. Ara ja té tot el poder. Ara Mourinho prepara el futur, com ja va deixar anar a la roda de premsa de diumenge, en què va afirmar en referència als que el xiulen: "Algun dia em tocarà respondre i es quedaran tristos".

Però la portada del diari Marca no va ser el detonant d'aquesta estratègia de Mourinho. Dissabte el periodista de Punto Radio Carles Fité ja publicava a l'ARA que José Mourinho ha decidit marxar i el seu destí serà Anglaterra, on "només veuria el Barça una o dues vegades per temporada". Vol marxar però no vol rendir-se. Mourinho ha fet entendre a tots els jugadors, tant als afins com als que no ho són, que tots necessiten guanyar com a mínim la Lliga per no perdre encara més crèdit. Per això en el seu discurs insisteix que la competició que més il·lusió li faria guanyar és la Lliga, ja que és la competició que té més fàcil aconseguir. Mourinho somia poder marxar del club tal com ho va fer del Porto i l'Inter, un club que va abandonar l'endemà de guanyar la Lliga de Campions. Així Florentino estaria feliç i ell seguiria semblant un guanyador nat. Ara, conscient que el Barça és un rival temible, Mourinho centra esforços en la Lliga, i demana fins i tot als jugadors amb qui no s'entén que lluitin en cada partit per no quedar exposats a la burla d'estar quatre anys sense guanyar la Lliga.

Mourinho, però, també sap que el Barça és capaç de guanyar-ho tot i deixar-lo molt tocat. En aquest cas, també prepara el terreny, conscient que difícilment el Madrid trobaria l'equilibri després d'ell per aturar el cicle triomfant de Guardiola. En aquesta línia aniria la seva resposta quan afirma que els que el xiulen ara potser acabaran tristos si ell marxa o és acomiadat.

Els jugadors del Madrid, per la seva banda, segueixen aparentant normalitat després de la informació de diumenge del Marca . Sergio Ramos, el protagonista de la suposada discussió amb el tècnic de Setúbal, va escriure ahir al seu compte de Twitter que "qui digui que el vestidor està dividit o existeix alguna fractura, menteix", i va afegir: "Hi ha un gran grup i hi ha una gran unió, tant si agrada com si no". De fet, la relació entre la major part de jugadors és molt bona. El problema és que alguns no comparteixen les decisions de Mourinho.

stats