Publicitat
Publicitat

LA CRISI BLANCA

Quan els resultats fallen, reapareix la seva versió més xulesca

Mou es treu la careta

El Madrid ha tornat a perdre punts després de molt de temps i Mourinho ha tornat a mostrar el seu costat més fosc. Després de fer el ridícul a Vila-real, a més, ha prohibit que parli ningú del club.

L'endemà de l'espectacle del Madrigal Florentino Pérez tenia un acte públic i va dir: "Gran part de la competitivitat del club resideix en la imatge". El president del Madrid no es referia al que havia passat el dia abans a Vila-real -perquè no en va voler parlar-, sinó a la marca Reial Madrid, perquè va ser l'encarregat d'inaugurar l'assemblea de l'Associació de Marques Famoses Espanyoles, que es va fer a l'estadi Santiago Bernabéu. La ironia va voler que Florentino parlés d'"imatge" l'endemà que José Mourinho tornés a malmetre la neteja de cara de l'equip i la institució que estava intentant fer el club els últims mesos.

Però quan han desaparegut els bons resultats i el Barça ha retallat quatre punts en tres dies, Mourinho s'ha tret la careta de bon minyó que s'havia posat -la que dóna la mà al rival quan guanya, la que no veu els penals en contra del Madrid perquè des de la banqueta no els veu bé- i ha tornat l'entrenador que perd els papers quan perd -i els fa perdre als seus jugadors- i busca excuses i culpables. Aquest any semblava que s'havia asserenat, que les sancions i les multes l'havien fet recapacitar, però l'equip anava com una seda a la Lliga i el dubte era què passaria amb les primeres ensopegades si el Barça se'ls apropava. I la resposta la va poder veure tothom al Madrigal. I el pitjor és que la seva teoria de l'atracament arbitral per justificar l'empat no l'hi ha comprat quasi ningú entre l'afició madridista. Ahir les enquestes digitals dels diaris As , Marca , Abc i El Mundo reflectien molt clarament l'opinió majoritària, que el Madrid no va empatar el partit a Vila-real per l'àrbitre.

Prohibit parlar

Potser pel fet que l'opinió pública madridista no li comprés la justificació a l'empat que va buscar provocant la seva expulsió, i de retruc la d'Ozil, Pepe, i Sergio Ramos -que ja ha superat Fernando Hierro com el madridista més expulsat de la història amb 11 vegades-, ha imposat la llei del silenci a tot el club. Ha prohibit que parli ningú, ni tan sols cap directiu, fins a nova ordre. Per això, avui que tocaria roda de premsa de Mourinho o Karanka prèvia al partit de demà al Bernabéu contra la Reial Societat, no parlarà ningú, igual que va fer dimecres al final del partit al Madrigal. A la lliga espanyola no hi ha cap obligació de fer rodes de premsa, però tothom les fa, a diferència de la Champions, en què sí que són obligatòries. Per tant, els periodistes no podran demanar l'opinió a Mourinho sobre tot el que va passar al Madrigal fins dilluns que ve, a la prèvia de l'Apoel-Reial Madrid de quarts de final.

Del 'señorío' a Mourinho

El final del partit del Madrid a Vila-real va ser una taca més en la imatge del Madrid de Mourinho. A banda de les expulsions, Cristiano va sortir del camp cridant que els havien robat, i Pepe va dir "fill de puta" a l'àrbitre al túnel de vestidors. Fins i tot algunes veus de Vila-real afirmen que alguns jugadors blancs van entrar al vestidor local buscant brega com si fossin un equip de regional, tot i que el club groguet ho nega oficialment. Sigui com sigui, la mala imatge que té el Madrid des que l'entrena Mourinho se l'ha guanyat a pols el tècnic portuguès. Molts madridistes s'avergonyeixen quan recorden el dit a l'ull de Tito Vilanova, els tuits incendiaris del seu portaveu, Eladio Paramés, la foto esperant Teixeira Vitienes al pàrquing del Camp Nou o la roda de premsa dels por qué i la llista dels 13 errors de Clos Gómez. Massa episodis que no casen amb el tradicional señorío històric del Reial Madrid.

Històries de superació esportiva