LA CRISI BLANCA
Esports 23/03/2012

Mou es treu la careta

El Madrid ha tornat a perdre punts després de molt de temps i Mourinho ha tornat a mostrar el seu costat més fosc. Després de fer el ridícul a Vila-real, a més, ha prohibit que parli ningú del club.

Albert Solé
3 min
NI UNA PARAULA DE VILA-REAL  Florentino Pérez i Mourinho van coincidir ahir en la presentació del Real Madrid Island Resort. Cap dels dos va parlar del que va passar dimecres.

BARCELONAL'endemà de l'espectacle del Madrigal Florentino Pérez tenia un acte públic i va dir: "Gran part de la competitivitat del club resideix en la imatge". El president del Madrid no es referia al que havia passat el dia abans a Vila-real -perquè no en va voler parlar-, sinó a la marca Reial Madrid, perquè va ser l'encarregat d'inaugurar l'assemblea de l'Associació de Marques Famoses Espanyoles, que es va fer a l'estadi Santiago Bernabéu. La ironia va voler que Florentino parlés d'"imatge" l'endemà que José Mourinho tornés a malmetre la neteja de cara de l'equip i la institució que estava intentant fer el club els últims mesos.

Però quan han desaparegut els bons resultats i el Barça ha retallat quatre punts en tres dies, Mourinho s'ha tret la careta de bon minyó que s'havia posat -la que dóna la mà al rival quan guanya, la que no veu els penals en contra del Madrid perquè des de la banqueta no els veu bé- i ha tornat l'entrenador que perd els papers quan perd -i els fa perdre als seus jugadors- i busca excuses i culpables. Aquest any semblava que s'havia asserenat, que les sancions i les multes l'havien fet recapacitar, però l'equip anava com una seda a la Lliga i el dubte era què passaria amb les primeres ensopegades si el Barça se'ls apropava. I la resposta la va poder veure tothom al Madrigal. I el pitjor és que la seva teoria de l'atracament arbitral per justificar l'empat no l'hi ha comprat quasi ningú entre l'afició madridista. Ahir les enquestes digitals dels diaris As , Marca , Abc i El Mundo reflectien molt clarament l'opinió majoritària, que el Madrid no va empatar el partit a Vila-real per l'àrbitre.

Prohibit parlar

Potser pel fet que l'opinió pública madridista no li comprés la justificació a l'empat que va buscar provocant la seva expulsió, i de retruc la d'Ozil, Pepe, i Sergio Ramos -que ja ha superat Fernando Hierro com el madridista més expulsat de la història amb 11 vegades-, ha imposat la llei del silenci a tot el club. Ha prohibit que parli ningú, ni tan sols cap directiu, fins a nova ordre. Per això, avui que tocaria roda de premsa de Mourinho o Karanka prèvia al partit de demà al Bernabéu contra la Reial Societat, no parlarà ningú, igual que va fer dimecres al final del partit al Madrigal. A la lliga espanyola no hi ha cap obligació de fer rodes de premsa, però tothom les fa, a diferència de la Champions, en què sí que són obligatòries. Per tant, els periodistes no podran demanar l'opinió a Mourinho sobre tot el que va passar al Madrigal fins dilluns que ve, a la prèvia de l'Apoel-Reial Madrid de quarts de final.

Del 'señorío' a Mourinho

El final del partit del Madrid a Vila-real va ser una taca més en la imatge del Madrid de Mourinho. A banda de les expulsions, Cristiano va sortir del camp cridant que els havien robat, i Pepe va dir "fill de puta" a l'àrbitre al túnel de vestidors. Fins i tot algunes veus de Vila-real afirmen que alguns jugadors blancs van entrar al vestidor local buscant brega com si fossin un equip de regional, tot i que el club groguet ho nega oficialment. Sigui com sigui, la mala imatge que té el Madrid des que l'entrena Mourinho se l'ha guanyat a pols el tècnic portuguès. Molts madridistes s'avergonyeixen quan recorden el dit a l'ull de Tito Vilanova, els tuits incendiaris del seu portaveu, Eladio Paramés, la foto esperant Teixeira Vitienes al pàrquing del Camp Nou o la roda de premsa dels por qué i la llista dels 13 errors de Clos Gómez. Massa episodis que no casen amb el tradicional señorío històric del Reial Madrid.

stats