MOTOGP
Esports 02/06/2013

Jorge Lorenzo guanya la cursa de Mugello sense oposició

Pedrosa, amb problemes als pneumàtics, ha estat segon. Marc Márquez cau quan rodava segon i tanca així un cap de setmana per oblidar, amb quatre caigudes a Mugello

Nuria García
2 min
Jorge Lorenzo, pilot de MotoGP, a Mugello / MIRCO LAZZARI / GETTY IMAGES

BarcelonaJorge Lorenzo ha aconseguit un triomf incontestable al circuit de Mugello. El pilot balear pràcticament no ha tingut rival en cap moment i ha retallat diferències respecte a Dani Pedrosa –que ha estat segon– a la general.

Jorge Lorenzo ja avisava dissabte, després dels entrenaments oficials: "He de fer una bona sortida i que Dani [Pedrosa] falli". Tot i que Pedrosa ha fet una bona sortida, el pilot mallorquí ha atacat des de l'inici, ha superat el català i ha decidit incrementar el ritme. Un ritme que cap pilot ha pogut seguir. Dani Pedrosa, que s'ha situat segon, ha patit problemes amb el pneumàtic davanter i no ha pogut lluitar pel triomf.

De fet, Lorenzo ha anat ampliant les diferències amb Pedrosa. I és que el català, a més dels problemes amb els pneumàtics, havia d'estar pendent de Marc Márquez, que arribava des del darrere. El de Cervera ha superat el seu company d'equip a cinc voltes per al final. El seu ritme era superior al de Pedrosa i ràpidament ha pogut distanciar-se d'ell.

Tot i això, l'alegria a l'equip de Márquez ha durat poc i les cares de satisfacció han canviat en poc temps a les de preocupació. I és que tan sols dues voltes més tard, Marc Márquez queia tot sol i es veia obligat a abandonar. Amb la caiguda de Márquez, Pedrosa ha hagut de defensar la segona posició amb Crutchlow, que ha aconseguit pujar al tercer graó del podi.

Qui no ha pogut fer una bona actuació davant de la seva afició ha estat Valentino Rossi. L'italià s'ha tocat amb Álvaro Bautista tot just en el tercer revolt de la primera volta i, després d'un fort impacte contra les proteccions, ha hagut d'abandonar.

Pel que fa a les CRT, el millor ha estat el català Aleix Espargaró, que ha creuat la meta en la vuitena posició.

stats