MOTOGP
Esports 16/06/2013

Lorenzo s'imposa a Montmeló però Pedrosa és segon i manté el lideratge del Mundial

El balear ha fet una gran sortida i no ha donat opció als seus rivals. Pedrosa i Márquez han lluitat fins al final per les altres dues posicions del podi

Nuria García
2 min
Lorenzo, per davant de Pedrosa en un revolt del GP de Catalunya

MontmelóJorge Lorenzo ha aconseguit el triomf en el Gran Premi de Catalunya de MotoGP. Com ja ha fet en diverses ocasions, el pilot balear s'ha situat primer ben aviat i ja no ha donat opció als seus rivals. Lorenzo ha pujat al podi acompanyat de dos catalans que han estat els que han donat emoció a la cursa: Dani Pedrosa i Marc Márquez.

El segon lloc de Pedrosa fa que el català mantingui el lideratge del Mundial amb 123, tot i que ara té Lorenzo a tan sols set punts. La tercera posició del Campionat del Món és per a Marc Márquez, que ha sumat 93 punts.

Jorge Lorezo ha fet una gran sortida, igual que Marc Márquez. Mentre el balear ha aconseguit avançar Dani Pedrosa per situar-se primer, Márquez, que arrencava sisè, ha escalat fins a la tercera posició. Els tres han marxat sols i han deixat la resta de rivals al darrere. De fet, Rossi, que ocupava la quarta posició, s'ha distanciat a més de deu segons del de Cervera.

De mica en mica, Lorenzo ha començat a imposar el seu ritme i ha deixat els dos pilots de l'equip Repsol Honda al darrere. El mallorquí, quan quedaven set voltes per al final de la cursa, s'ha escapat. Pedrosa no podia seguir el seu ritme, i més quan havia d'estar pendent d'un Marc Márquez que, tot i que aquest cap de setmana era el primer cop que rodava a Montmeló amb la MotoGP, ha fet una gran cursa pressionant el seu company. De fet, Pedrosa ha hagut de tancar la porta a Márquez en un parell d'ocasions. La valentia del debutant l'ha fet potser arriscar més del compte, ja que en un dels intents per avançar Pedrosa, Márquez ha hagut de salvar una caiguda pràcticament segura a tan sols dues voltes per al final.

Pedrosa, doncs, ha aconseguit la segona posició i ha creuat la línia de meta seguit de ben a prop per Marc Márquez. Valentino Rossi ha acabat en quarta posició, mentre que el català Aleix Espargaró ha estat vuitè.

Les caigudes, protagonistes

Durant les primeres voltes, però, les caigudes han estat les protagonistes. Primer, Bautista, que no ha pogut completar la primera volta. També s'ha retirat a causa d'una caiguda Cal Crutchlow quan rodava darrere de Marc Márquez. I durant la primera meitat de la cursa s'han retirat Nicky Hayden, Randy de Puniet, Karel Abraham i Héctor Barberà. Lukas Pesek també ha caigut, però ha pogut tornar a la pista.

stats