Motociclisme
Esports 01/06/2013

Pedrosa sorprèn Lorenzo

El català es va adjudicar la primera posició de la graella en la darrera volta. Lluís Salom, en Moto3, sortirà en el cinquè lloc

efe
Lorenzo, Pedrosa i Dovizioso.

MugelloDani Pedrosa (Honda) va sorprendre Jorge Lorenzo (Yamaha) durant el desenvolupament dels entrenaments de MotoGP pel Gran Premi d'Itàlia, que diumenge es disputarà a Mugello i en el qual l'alemany Jonas Folger (KTM), en Moto2, i el britànic Scott Redding (Kalex), en Moto3, marcaren el millor temps.

Pedrosa avantatjà Lorenzo de tan sols 69 mil·lèsimes de segon i va marcar la seva volta ràpida en el darrer gir dels vuit que va completar, mentre que ambdós marcaren les diferències als seus més immediats rivals, que acabaren gairebé a mig segon, com és el cas de l'italià Andrea Dovizioso (Ducati), tercer.

Lorenzo va rodar primer en 1:47.621, molt a prop del rècord del circuit, i una volta després rapinyà algunes mil·lèsimes de segon més, 1:47.593, per consolidar el seu primer lloc; en la mateixa volta, Pedrosa, que havia estat el més ràpid en els lliures, se situava cinquè amb 1:48.131.

Quedaven poc menys de tres minuts i el pilot mallorquí va continuar amb la seva exhibició, ja que en la sisena volta va tornar a rebaixar el seu temps, 1:47.226, que ja era nou rècord del circuit perquè abaixava el registre que Dani Pedrosa va establir l'any passat en 1:47.284. Però novament va sorgir Pedrosa que, tot i emportar-se a la seva roda l'italià Andrea Dovizioso (Ducati), a qui després ho va recriminar, va aconseguir un registre d'1:47.157, que era nou rècord i el posava al capdavant de la classificació amb 69 mil·lèsimes de segon d'avantatge sobre el de Yamaha.

El britànic Scott Redding (Kalex), líder del campionat del món de Moto2, va sumar la seva segona millor classificació d'entrenaments de la temporada, ja que fou el més ràpid, malgrat patir un fort accident dissabte al matí en què no es va produir cap tipus de dany físic, però que va deixar la seva moto seriosament malmesa, fet que va obligar el seu equip de mecànics a treballar a les totes per reparar-la.

D'altra banda, en Moto3, l'alemany Jonas Folger va prendre el millor temps per a la formació de sortida al català Maverick Viñales (KTM), que no es va adonar que el seu rival era darrere ell i al final li va fer la feina dura per adjudicar-se aquesta posició. El mallorquí David Salom (KTM), després de dominar en els entrenaments lliures, només pogué finalitzar en la cinquena posició.