08/01/2016

A Moscou i Madrid, amb els deures fets

Joan Carles Navarro, capità del Barça Lassa, protegint la pilota.

BarcelonaAbans de visitar les difícils pistes del CSKA de Moscou i del Reial Madrid, el Barça Lassa va fer els deures i es va desfer del Khimki (87-70). L’equip blaugrana, que no va poder comptar amb Carlos Arroyo, va sentenciar el segon partit del Top-16 de l’Eurolliga gràcies a uns primers 20 minuts sense esquerdes en què va cometre molt poques errades. El conjunt culer va oferir la seva imatge més sòlida contra un adversari amb tant de talent com poques ganes d’embrutar-se la samarreta.

L’exhibició de força local va ser un resum de coses ben fetes, des de la preparació del partit fins a la seva execució. Els jugadors del Barça Lassa van castigar tots i cadascun dels defectes d’un rival rus massa tou per ser considerat com un aspirant creïble a guanyar el títol europeu.

Tot i comptar amb un Tyrese Rice inspirat i començar el partit amb un ritme de joc que li era propici, el Khimki no va ser prou regular al Palau Blaugrana. L’equip rus tan sols va competir bé en una part de la pista i es va oblidar de defensar contra un conjunt culer molt concentrat i disciplinat que va saber assegurar-se bones posicions de llançament. El segon període local va ser molt sòlid i això li va permetre arribar al descans amb un avantatge de 20 punts (49-29).

La renda del Barça Lassa va arribar a ser de 22 punts (51-29), fet que va provocar que l’equip blaugrana relaxés la seva concentració i s’allunyés del rigor exhibit durant la primera meitat. El Khimki va aprofitar el regal per reduir distàncies en el marcador (76-64), però el conjunt de Xavi Pascual no va badar i el triomf local no va perillar mai.

El CSKA de Moscou, el pròxim rival del Barça Lassa a l’Eurolliga, es va desfer amb una gran superioritat d’un Reial Madrid que no acaba de trobar el fil a la temporada(95-81).