02/01/2013

Mor als 34 anys el gimnasta olímpic Andreu Vivó

2 min
El manresà Andreu Vivó durant els Mundials de Debrecen (Hongria), quan va acabar en la setena posició en paral·leles.

BARCELONAEl gimnasta olímpic Andreu Vivó va perdre la vida de manera sobtada aquest diumenge mentre feia esport al turó de Collbaix (Bages). Nascut a Manresa ara fa 34 anys, era un dels millors gimnastes catalans dels últims anys.

Segons va informar el diari Regió 7, Vivó feia esport al turó de Collbaix quan va caure desplomat, diumenge a última hora. El SEM va tenir problemes per arribar al lloc dels fets, que és de difícil accés. El cos del gimnasta va arribar a la 1 de la matinada, ja sense vida, a l'Hospital Sant Joan de Déu de la capital del Bages. L'autòpsia es farà avui.

Vivó es va donar a conèixer al gran públic quan es va classificar per als Jocs Olímpics de Sydney l'any 2000, cita en què va ocupar la setena posició en l'exercici individual de paral·leles i per equips. Vivó feia gimnàstica artística des dels 5 anys al gimnàs Gimbe de Manresa. Als 14 va entrar al Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat (CAR) i els resultats el van acompanyar de mica en mica, amb una bona actuació als Jocs del Mediterrani de Bari (1997), on es va penjar la medalla d'or en l'exercici de paral·leles, la seva especialitat. Més tard arribaria el bronze en el mateix aparell al Campionat d'Europa del 1998.

L'any 2001 Vivó va ser l'abanderat espanyol als Jocs del Mediterrani de Tunis, on guanyaria dues plates en categoria individual (barra i paral·leles) i un bronze en equips. Malgrat aquests bons resultats, Andreu Vivó no va participar als Jocs Olímpics d'Atenes del 2004, ja que el seleccionador va apostar per Gervasi Deferr i Jesús Carballo. Poc després seria operat dels colzes, una de les més de 15 operacions a què es va sotmetre. El manresà tornaria amb força i el 2005 va guanyar la prova de la Copa del Món de barra fixa a Gant malgrat haver passat un any sense competir. El funeral de Vivó, un home compromès amb la defensa de la llengua catalana, tindrà lloc demà a l'església de Crist Rei de Manresa.

stats