Mor Damià Seguí, impulsor del voleibol balear

L'empresari esportiu i turístic ha mort a 83 anys 

L'empresari esportiu i turístic Damià Seguí ha mort aquest dijous a Palma a 83 anys. L'històric propietari de la sala d'espectacles Son Amar era també un dels grans impulsors del voleibol mallorquí.

L'any 1970 va crear Son Amar i fins al 1991 fou el club insígnia del voleibol espanyol, després d'assolir diversos títols tant estatals com internacionals. Entre el 1982 i el 1988 va aconseguir 124 victòries consecutives a la Lliga estatal i va fer història en l'esport espanyol en convertir-se en el primer finalista a la final de quatre de la Copa d'Europa. 

Després de triomfar a Son Amar, va desaparèixer de l'escena pública, ja que estava cansat de la manca d'ajudes per al seu projecte esportiu. L'any 2014 es va tornar a ficar en una nova aventura amb el voleibol en fer-se del Can Ventura Palma. Tres anys després, l'equip va aconseguir pujar dues categories fins a esdevenir campió de Lliga i de Copa, un registre inèdit fins al moment.

Fou el 2017 quan Seguí va anunciar la seva retirada per motius de salut. Ho va fer després que el club del qual era propietari i president conquerís la Superlliga i la Copa de Rei en el seu primer any en l'elit d'aquest esport i després de tres ascensos consecutius de categoria. 

Entre les mostres de dol per la seva mort, nombroses a les Illes Balears, es troben les declaracions del brasiler Marcos Dreyer, tècnic de l'Urbia Vòlei Palma, l'equip que va rellevar el desaparegut Can Ventura. Dreyer ha explicat que Seguí li va donar l'oportunitat d'exercir les funcions d'entrenador, un fet pel qual li "està eternament agraït". "Amb ell se'n va un guanyador innat que ha estat el màxim exponent a escala estatal", ha remarcat.

Així mateix, el Club de Vòlei de Manacor ha enviat paraules de suport a la seva família a través del seu compte de Twitter.

La presidenta del Govern balear, Francina Armengol, també ha volgut destacar la figura de Damià Seguí en un missatge al seu perfil de Twitter: " Una pèrdua que transcendeix del món de l'esport. En Damià Seguí fou un referent de l'esport balear en general i el vòlei en particular. La seva visió i talent van possibilitar una trajectòria d'èxit en la gestió esportiva. El meu condol més sentit als seus familiars i amics."

EDICIÓ PAPER 16/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF