MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 11/09/2011

Monza, on tot va començar per a Sebastian Vettel

Nuria García
2 min
Una vegada més, i ja en van deu, Sebastian Vettel va aixecar el dit índex per celebrar una altra posició preferent.

BarcelonaSebastian Vettel va començar a forjar la seva curta però intensa llegenda en la Fórmula 1 ara fa tres anys, a Monza, quan pilotava un Toro Rosso i va aconseguir pujar a l'esglaó més alt del podi. Amb 21 anys i escaig, Vettel va plantar cara a Fernando Alonso i es va convertir en el pilot més jove que aconseguia una pole position , un podi i un triomf. Des de llavors Vettel no ha fet més que millorar i el seu talent l'ha situat com a líder de l'automobilisme mundial. Ara, amb 24 anys, tres anys més tard i a Red Bull, l'alemany és el campió del món més jove de tota la història i aquesta temporada va camí de revalidar el títol.

La d'ahir va ser la desena pole position de Vettel, que un cop més va demostrar la seva superioritat insultant, aquest cop sobre el traçat més ràpid de tot el Mundial, territori de Ferrari.

I avui, al circuit italià, allà on tot va començar, Vettel podria deixar gairebé sentenciat el seu segon Mundial. De fet, si avui guanya, l'alemany podria aconseguir matemàticament el títol a Singapur, en l'última cursa del setembre i a falta de cinc Grans Premis per a la conclusió del Mundial. A la primera fila de la graella de sortida l'acompanyarà Lewis Hamilton amb el seu McLaren. Com sempre, el britànic no li posarà les coses fàcils i intentarà evitar que l'alemany celebri el títol a les primeres de canvi.

Alguersuari, sense sort

Si a Spa, ara fa quinze dies, Jaume Alguersuari aconseguia la seva millor classificació, amb un sisè lloc, ahir el català no va passar de la Q1 i es va classificar divuitè. Però el català és optimista: "Toro Rosso té 22 punts i exceptuant a la Xina, que vaig ser sisè, tots els punts que hem marcat els hem aconseguit sortint el 18è o dels últims".

stats