MUNDIAL DE MOTOCICLISME
Esports 16/06/2013

Montmeló viurà un duel a tres bandes

Lorenzo i Márquez disputen el triomf a un Pedrosa que marca una 'pole' de rècord

Nuria García / Martí Molina
3 min
VOLTA DE RÈCORD 
 Pedrosa va aconseguir la pole position i va superar en gairebé tres dècimes el rècord del Circuit de Catalunya, marcat per Stoner el 2008.

MontmelóPer a Dani Pedrosa, Jorge Lorenzo i Marc Márquez la d'avui no és una cursa més del Mundial. És la cursa, el Gran Premi de casa, en què la motivació sobra i les ganes de fer-ho bé davant l'afició els empenyen a donar el màxim. Per als pilots de casa, Montmeló és una cursa especial, i més tenint en compte que tres d'ells lluiten per la victòria i pel Mundial. La primera batalla se la va endur Dani Pedrosa ahir, ja que el català va aconseguir la pole position amb rècord inclòs. Pedrosa va trencar el cronòmetre amb un gran temps i va superar en gairebé tres dècimes el rècord del Circuit de Catalunya que tenia Casey Stoner des de l'any 2008, quan l'australià corria amb Ducati.

L'alegria de Pedrosa, que arriba a Montmeló com a líder del Mundial, contrastava amb l'autoexigència del seu company a l'equip Honda, Marc Márquez. Divendres va ser el primer dia que va girar a Montmeló amb la MotoGP i ahir, tot i que havia millorat, només va poder ser sisè. Però el de Cervera, que aprèn ràpidament, necessita poc temps per adaptar-se al traçat català i espera solucionar els problemes que té a la sortida dels revolts durant el warm-up d'aquest matí per poder lluitar pel podi.

L'altre pilot que lluitarà per la primera posició és Jorge Lorenzo. El mallorquí, vigent campió del món, defensa el triomf que va aconseguir l'any passat a la pista catalana. Tot i la diferència amb Pedrosa durant la sessió d'entrenaments oficials, Lorenzo es mostra confiat i espera que el ritme de cursa sigui similar per tenir opcions de pujar al capdamunt del podi.

El maldecap dels pneumàtics

"No sabem quins pneumàtics triarem, si els tous o els durs". Aquesta és una de les frases més sentides al circuit. Les altes temperatures que s'estan registrant durant aquest cap de setmana a Montmeló fan que l'elecció dels pneumàtics sigui un dels principals maldecaps per als pilots, que endarreriran la decisió fins als últims instants abans de la cursa. Valentino Rossi va pronosticar que la tria dels pneumàtics seria la mateixa per a tots els pilots de MotoGP, però Pedrosa va ser clar a la roda de premsa: "Jo sempre trio el que em va bé a mi". El britànic Cal Crutchlow, que va aconseguir situar-se al costat del català a la graella de sortida, va afegir: "Doncs jo utilitzaré els mateixos que triï el Dani. Si a ell li van bé, a mi també!" Mentre tothom reia a la sala de premsa -pilots inclosos-, Lorenzo es va afanyar a acostar-se al micro per dir: "Jo triaré els mateixos que triï el Cal". Però amb l'ambient distès que hi havia a la sala de premsa, Pedrosa va afegir: "Cal, ¿has provat d'anar només amb les llandes?" I el britànic, entre rialles, va contestar: "Si tu ho fas, jo també". Moltes rialles, però cap pista.

Pol Espargaró s'exhibeix a Moto2

En la categoria mitjana, Pol Espargaró surt des de la primera posició. Ahir va tornar a demostrar que ha arribat a Montmeló amb un bon estat de forma (ha aconseguit el millor temps en les dues jornades d'entrenaments) i va adjudicar-se la segona pole , després de la que va aconseguir a Qatar, on a més va guanyar.

Espargaró és moderadament optimista. Va ser l'únic a baixar de l'1:47, però sap que la intensa calor que farà al circuit pot condicionar la cursa. Els seus principals rivals, Scott Redding i Tito Rabat -que l'acompanyen a la primera fila de la graella- van quedar-se a sis dècimes.

Rabat, per la seva banda, va escalar fins a la tercera posició, mentre que Jordi Torres es va haver de conformar amb el setè registre, a vuit dècimes del poleman .

Viñales perd un punt al carnet

Lluís Salom va aconseguir la pole position a Moto3 i arrencarà primer al costat d'Álex Rins, que ahir va ser segon. Però la notícia del dia a la categoria petita van ser els problemes de Maverick Viñales, líder del Mundial, que primer va caure i després va tenir una avaria mecànica. Per acabar-ho d'adobar, el de Roses va perdre un punt del nou carnet, ja que va passar amb la moto per la línia de sortida del box (va estar a punt de provocar una topada amb l'italià Matteo Ferrari) i va anar contra direcció. És el primer punt que perd Viñales al seu carnet, instaurat aquest 2013. En cas que arribi a perdre'n quatre hauria de sortir des de l'últim lloc a la cursa següent.

stats