Esports 01/02/2013

Un Montepaschi Siena sense defensa cau al Palau Blaugrana

El lituà Sarunas Jasikevicius defensat per Aleksandr Rasic ahir
 Al Palau Blaugrana.

BARCELONANingú va trobar a faltar ahir Joan Carles Navarro en la victòria del Barça Regal contra el Montepaschi Siena. L'equip blaugrana va mostrar la seva cara bona, va derrotar un rival que arribava al Palau Blaugrana invicte al Top 16 de l'Eurolliga i es va situar com a líder del grup.

D'ençà que Simoni Pianigiani va deixar la banqueta del Montepaschi Siena, l'equip italià ha perdut el rigor per la intensitat defensiva. El seu nivell ofensiu és molt bo, però permet massa punts fàcils, i això és una llosa massa pesant per intentar imposar-se a la pista del Barça Regal.

Luca Banchi va intentar sorprendre Xavi Pascual amb una defensa en zona, però ni els seus jugadors es van creure la tàctica, i el Montepaschi Siena ja perdia per 12 punts (24-12) als 12 minuts de partit. El seu menyspreu per una transició defensiva digna va acabar amb qualsevol opció de victòria al Palau Blaugrana, on jugadors com Marcelinho Huertas, Xavi Rabaseda i Ante Tomic van rendir a bon nivell durant els primers dos quarts (48-29). Els tres jugadors van arribar al descans amb més punts anotats que el seu rival complet. Els mals percentatges de tir, sobretot des de la línia de 6,75, van soterrar les seves possibilitats de victòria.

El tercer quart va començar amb un intercanvi de cistelles del qual va sortir beneficiat el Barça Regal, que ben aviat va superar la barrera dels 20 punts de renda.

Mentre Brad Oleson, que debutarà aquest diumenge al Nou Congost de Manresa, s'ho mirava des de la banqueta, l'equip blaugrana va anar sumant punts amb una gran facilitat contra un rival que viu en excés dels punts que genera Bobby Brown, tant dels que anota directament com dels que els seus companys sumen gràcies als desequilibris que ell genera.

Xavi Pascual, entrenador del Barça Regal, no va aprofitar l'enorme diferència de punts per ampliar la seva habitual rotació de 10 jugadors i donar entrada, ni que fos ja a les acaballes del sisè partit del Top-16 de l'Eurolliga, els joves Álex Abrines i Marko Todorovic.