NATACIÓ
Esports 02/08/2011

Mireia Belmonte, la gran esperança pensant en Londres

Toni Padilla
2 min
Mireia Belmonte, la gran esperança pensant en Londres

Mireia Belmonte va sortir de la piscina després d'aconseguir acabar quarta en la final dels 400 m estils del Mundial emocionada. Tot i quedar-se a 70 centèsimes dels metalls, la badalonina havia aconseguit trencar una barrera psicològica. Des de que va irrompre molt jove als campionats mundials júniors del 2007 guanyant dues medalles d'or, Belmonte no havia deixat de generar expectatives, però les fluixes actuacions als Jocs Olímpics de Pequín i als Mundial de Roma (2009) van jugar-li en contra. A Xangai havia de demostrar que al talent innat que té li ha sumat la fortalesa psicològica per no fallar en les grans cites. I ho ha fet.

Després de guanyar quatre medalles als Mundials de piscina curta de Dubai, Belmonte havia de fer un pas endavant en la piscina de 50 metres. Amb 20 anys, un segon fracàs als Mundials hauria pesat molt sobre la nedadora del CN Sabadell.

I el fracàs no ha arribat. Emocionada, Belmonte admet: "Tot i que no vaig començar bé al campionat, he acabat com volia, nedant molt a prop de les millors, en aquest cas de Miley i Rice". Miley, Rice i també l'americana Elizabeth Beisel, que amb 18 anys ha guanyat l'or en la cita en què es presentava en societat. Belmonte, la britànica Milet (21 anys) i Beisel aspiren a fer ombra a l'australiana Rice, que encara té el rècord del món i ha guanyat el bronze després d'un any en què ha entrenat poc per una operació a l'espatlla. A Londres la lluita per les medalles serà dura. Però Belmonte té llicència per somiar.

"A Londres estaré en el moment ideal de la meva carrera", admet la badalonina, que somia en els Jocs des de que va participar als de Pequín el 2008. Poc després va abandonar el CN l'Hospitalet per treballar a gust en un club acostumat als nedadors olímpics, com és el CN Sabadell, on ha passat a ser entrenada per Frédéric Vergnoux, que l'ha ajudat a fer un salt endavant. Al cap, Belmonte només tenia poder treballar bé de cara a aquests jocs, en els quals vol tornar a estar a l'alçada de les millors en una prova molt exigent, els 400 m estils. De fet, el seu tècnic creu que potser seria més fàcil guanyar una medalla en els 800 m lliures, en què hi ha menys competència, però Belmonte ja es veu prou forta per derrotar les millors.

stats