RENDIMENT ESPORTIU
Esports 07/07/2018

Miquel Solivellas : “Vull ajudar l’esportista adolescent perquè gestioni les seves emocions”

Assessor d’atletes semiprofessionals

Juanmi Mas
4 min
Miquel Solivellas : “Vull ajudar l’esportista adolescent perquè gestioni les seves emocions”

PalmaMiquel Solivellas Amer (Manacor, 1991) ha impartit formacions i conferències a gairebé més de cent esportistes i entrenadors, i és una de les joves promeses de la comunicació d’alt impacte a Espanya. A més, va camí de convertir-se en una referència número 1 a tot l’Estat per a esportistes, entrenadors, famílies, etc. que vulguin passar de ser esportistes semiprofessionals a professionals en l’alta competició.

Suma més de 500 hores de classes i entrenaments personals en què ha ajudat persones a canviar la seva salut i estat d’ànim. Miquel va decidir fa sis mesos començar a ajudar esportistes adolescents semiprofessionals que destaquen en categories base a fer el bot a l’elit de la competició, ja que deu anys enrere va passar per una experiència que li canvià la vida. Fart de sentir que hi ha moltes futures promeses de l’esport que queden pel camí i no saben què fer i com gestionar-ho per arribar a l’elit de l’esport, després de molts anys de qüestionar-s’ho amb la idea d’arribar al cim, es va començar a fer moltes preguntes i a obtenir moltes respostes a tot això.

Miquel va fer feina a les fosques, sense claredat, amb molt esforç i sacrifici, fins que va descobrir quina era la seva missió i el que significava el treball intel·ligent i amb sentit, a partir de la qual cosa va començar a modelar-ho per ensenyar-ho als esportistes. Ha vist néixer dels seus coneixements i experiències desenes de persones que han millorat la seva vida i els resultats que tenien.

Va ser jugador del Mallorca en les categories inferiors i va debutar amb el Mallorca B a 16 anys; va ser seleccionat per formar part del campionat d’Espanya de futbol amb la selecció balear en les categories d’Infantil, Cadet i Juvenil; va estar al Centre de Tecnificació de les Illes Balears entre els anys 2005 i 2006; va ser campió de les Balears i subcampió de Mallorca en la categoria Cadet; va ser el millor jugador del torneig internacional de Sa Llum el 2006 i campió de l’Eivissa Cup el 2008. Ha estat conferenciant juntament amb grans professionals com són Desirée Ballesteros, Beatriz Delfa, Myriam Cremada, Montserrat Beltrán i Francis Lamadrid; ha participat en el programa Agafa’m si pots de Llum Barrera (IB3) i també ha estat entrevistat en el diari ARA Balears i a la pàgina web d’EliteChip. A més, s’ha format amb Josepe García en el ‘Top Speaker & Trainer’ i amb Sergio Fernández en els seminaris ‘Viure amb abundància’ i ‘Viure sense cap’. Pertany a l’equip de la llançadora de líders de LevelUP, d’EmprenBit, i de la Fundació Trobada; és coach actiu, practicioner en PNL, coach esportiu i de salut, pregraduat en Ciències de l’activitat física i de l’esport, i tècnic superior en Animació d’activitats físiques i esportives.

Em podríeu fer un resum de quina és la vostra feina?

Un dia, per casualitat, en un curs de director de temps lliure, vaig descobrir tot el tema de creixement personal i professional de les persones, i em varen dir que això es deia coaching. Gràcies a totes aquestes formacions, vaig descobrir que hi ha una part mental en el nostre entrenament que també s’ha d’exercitar diàriament, perquè si no creim en nosaltres mateixos, per molt que entrenem, no tenim gaire cosa a fer.

Quines són les línies de negoci?

Per una banda, vull assessorar esportistes adolescents que estan a punt de pegar un bot al món professional i acompanyar les famílies perquè en siguin conscients. Una altra línia és la de la salut, per motivar la gent sedentària a canviar els hàbits. Però no ha de ser una cosa més personal, perquè l’objectiu no és transformar la persona. En un futur, voldria crear una escola de formació personal. Quan tens clar on vols anar, per molt enfora que sigui aquest objectiu, sempre l’aconseguiràs.

A qui pot anar dedicada l’ajuda?

Vull assessorar les famílies i els al·lots perquè tinguin unes emocions positives. Sobretot, aquests esportistes que tenen un potencial per arribar a destacar però que, per diferents motius, queden a mitjan camí. La meva feina és mostrar com es poden gestionar aquestes emocions.

Aquesta feina no la fan els psicòlegs?

M’agrada que em faceu aquesta pregunta, perquè efectivament no som psicòleg . El que m’agrada és el coaching, la programació neurolingüística, que està enfocada a la comunicació i al desenvolupament personal i a la intel·ligència emocional. Aquestes eines són les que vull aplicar dins el coaching esportiu. Una altra cosa és la psicologia esportiva, que també trob que és molt important i per això, en acabar la carrera d’INEF, començaré a estudiar-ne.

Explicau això de la programació neurolinguística...

Es tracta de modelar una persona perquè pugui assolir els seus objectius. Però el més important és que la persona interessada tingui els objectius clars.

Com seria la feina amb aquests esportistes?

Vull ajudar l’esportista que destaca perquè gestioni les seves emocions. Es tracta de fer un procés per setmanes en què l’esportista sigui conscient de quin és el seu objectiu. I quan hi hagi una crisi i vulgui abandonar, fer-li saber quin és el motiu pel qual va triar aquell esport.

Però de vegades els canvis poden ser ser bons...

Els canvis poden ser bons, efectivament, però la pregunta és: De veres vols abandonar un objectiu marcat? Es tracta de dur-lo a l’arrel del problema per ser conseqüent amb l’objectiu.

Em podeu explicar una experiència?

Vàrem tenir un client que tenia fòbia a nedar i no era capaç de mantenir-se dins l’aigua sense fer peu. En aquest cas, vàrem dur a terme sessions dins una piscina en les quals ell tancava els ulls i li demanàvem que fes una simulació com si nedàs. Li fèiem creure que no feia peu, fins que un dia el vàrem amollar a la mar i aquest senyor va nedar molt fluid i sense por.

Continuau amb les formacions?

Aquesta setmana he estat a Madrid perquè la formació no s’acaba mai. Fins i tot és important saber quin tipus de client vols; amb això també hem de fer feina i és un exercici que recoman. El creixement personal també significa prendre decisions i triar allò que fas amb la teva vida.

stats