La 10/5 Milles Ciutat de Maó es consolida amb una tercera edició il·lusionant

La novetat serà la celebració d’una festa menorquina patrocinada per Gin Xoriguer amb la degustació de productes típics de la terra, com el formatge

Els espais més emblemàtics del port de Maó tornaran a convertir-se el pròxim 15 de setembre en l’escenari d’una de les proves més espectaculars que tenen lloc a Menorca. Per tercer any consecutiu, Dynamic Menorca organitza la 10/5 Milles Ciutat de Maó, una cursa a través del patrimoni històric i natural del port que combina el privilegi de poder accedir a espais poc habituals amb un traçat que transcorre al costat de la mar i que està calculat en milles com un homenatge a la tradició britànica de l'illa. La fortalesa de la Mola, les Casetes de Vorera, la base naval i l'illa Pinto seran alguns d’aquests indrets per on els participants podran passar de manera excepcional, ja que es tracta de recintes monumentals on és poc habitual córrer.

La novetat d'aquesta tercera edició serà la celebració d’una festa menorquina que tindrà lloc a l'envelat instal·lat al costat de l’Estació Marítima el mateix dissabte 15 de setembre i que estarà patrocinada per Gin Xoriguer amb la degustació de productes típics menorquins, com el formatge. De fet, l’altre al·licient de la cursa tornarà a ser el premi obtingut gràcies també a la complicitat del Consell Regulador de la DO Mahón Menorca que, a banda d'intervenir a la festa menorquina, aportarà cinc o deu quilos de formatge per als guanyadors en funció del tram que hagin corregut.

El director de la cursa, Manuel Hernández, explica que “es tracta d’una correguda atractiva que té molts al·licients tant des del punt de vista esportiu com també turístic, i per això veim que, edició rere edició, molts participants decideixen repetir i al mateix temps creix el nombre d’inscrits. Aquest any voldríem situar-nos en el llindar dels 300 corredors i per això hem dirigit esforços de promoció on-line a les Illes Balears”.

Com va passar en l'edició anterior, la 10/5 Milles Ciutat de Maó tindrà un component solidari des del moment de la inscripció, ja que l'organització destinarà dos euros de cada corredor a l'Associació Espanyola contra el Càncer. D’altra banda, seran els voluntaris d’aquesta entitat els que s’encarregaran d’atendre els diversos avituallaments que s’han previst a l’arribada i la sortida, com també al llarg de tot el recorregut, amb l’objectiu de donar visibilitat a la bona tasca que porten a terme.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF