CICLISME
Esports 01/02/2013

Michael Rasmussen, un altre trampós

Michael Rasmussen es va quedar a quatre etapes de guanyar el Tour del 2007. Quasi sis anys més tard, en el moment d'anunciar la seva retirada, el danès confessa haver-se dopat des del 1998 al 2010.

Albert Vilardaga
2 min
El ciclista Michael Rasmussen, celebrant un triomf amb l'equip Rabobank.

BARCELONA.El ciclista danès Michael Rasmussen va ser acomiadat per l'equip Rabobank el 25 de juliol del 2007, quan era líder del Tour de França amb un avantatge de més de tres minuts respecte al segon classificat i quan només faltaven quatre etapes. El motiu va ser que un mes abans de començar la ronda francesa la Unió Ciclista Internacional va fer públic que seguia amb lupa certs ciclistes per les seves pràctiques estranyes en relació amb els controls antidopatge i entre ells hi havia Rasmussen, que no havia estat localitzable durant els entrenaments del mes de juny, cosa que vulnera la reglamentació de la UCI, que obliga els ciclistes a estar sempre localitzables.

El 25 de juliol, en plena cursa, un comentarista i exciclista italià, Davide Cassani, va assegurar que havia vist Rasmussen entrenant a les Dolomites italianes, durant unes dates en què el ciclista danès havia declarat que estava entrenant a Mèxic. El director del Rabobank el va interrogar i Rasmussen ho va admetre tot. Aquest fet li va comportar l'expulsió de l'equip i del Tour, tot i que posteriorment el danès va negar haver fet la confessió. El director del Tour de França, Christian Prudhomme, va declarar: "No podem dir que Rasmussen hagi fet trampa, però la seva falta de serietat i les seves mentides sobre la seva localització són insuportables".

Pràcticament sis anys més tard, Rasmussen va convocar ahir una roda de premsa en què va reconèixer haver-se dopat durant 12 anys, del 1998 al 2010: "He pres EPO, hormona del creixement, testosterona, insulina, cortisona i he fet transfusions de sang". El ciclista, que també va aprofitar per anunciar la seva retirada, va confessar que ha explicat tots els detalls d'on i quan es va dopar a l'Agència Mundial Antidopatge (AMA) i a les autoritats daneses, holandeses i dels EUA, i que ha arribat a un acord per no donar més detalls, per ara.

stats