Esports 12/11/2012

"Messi fa en una temporada els gols que d'altres fan en 7 anys"

Tito Vilanova va lloar una vegada més Leo Messi, que ja ha fet 76 gols en aquest 2012 i ha superat Pelé. El tècnic empordanès, a més, es lamenta dels gols que rep l'equip tot i les poques ocasions que els creen.

D.r. Jover
1 min
Tito Vilanova corregint les posicions dels seus jugadors ahir a l'Iberostar Estadi.

BARCELONATito Vilanova va tenir una compareixença de premsa curta, comparada amb les d'altres partits. El tècnic empordanès, però, va tenir temps per comentar diversos aspectes de l'equip. Des de Messi, passant per Tello, fins a la presumpta fragilitat defensiva que té l'equip en aquests moments.

Respecte als 76 gols de Messi en aquest 2012, una xifra que el situa per davant de Pelé, Vilanova va dir: "És espectacular. Hi ha grans jugadors que han marcat en set o vuit temporades aquesta quantitat de gols, i ell només ha necessitat un any per marcar-los". Tito no va voler deixar de destacar tampoc un company de Messi, el jove extrem amb fitxa del Barça B Cristian Tello. "Ja sabem quines condicions té i cal mantenir-lo ben obert [a la banda] per donar-li pilotes. Ha fet un molt bon partit. Cada dia és més complet defensivament i hem d'aprofitar aquest tipus de situacions", va reflexionar sobre el jugador sabadellenc.

Però un dels aspectes que ara com ara preocupa més el tècnic blaugrana, tot i que relativament, perquè el Barça va guanyant, són els gols encaixats. "El mínim error ens costa un gol. Tampoc crec que siguem fràgils al darrere, perquè moltes ocasions de gol tampoc ens les fan. Compensem els gols que encaixem", va explicar.

Per acabar, va voler deixar clar que l'estil és innegociable. "Dins del nostre pla A, tenim els plans B, C i D. No sempre juguem de la mateixa manera. A vegades amb l'extrem més obert o amb laterals més llargs. Sabem com volem guanyar", va finalitzar l'entrenador del Barça.

stats