13/05/2012

Messi tanca la seva Lliga més golejadora sense veure porteria

3 min
Lionel Messi va enviar al pal una falta durant els últims minuts del partit. Ahir, però, l'argentí no va poder marcar.

BARCELONALionel Messi es va quedar sense marcar en el seu últim partit aquesta temporada a la Lliga. Així doncs, l'argentí tanca la seva Lliga més golejadora amb el rècord històric de gols de Primera Divisió: 50 dianes. Messi, a qui va costar molt entrar en joc i que gairebé no va tenir ocasions de gols -la més clara va ser un xut de falta al pal en els últims segons de partit-, sap que gairebé amb tota probabilitat guanyarà per segon cop en la seva carrera el premi Pitxitxi al màxim golejador de Primera, després d'haver-ho aconseguit la temporada 2009/10. L'única possible opció perquè no el guanyi seria que avui Cristiano Ronaldo fes sis gols en el partit que servirà al Madrid per acomiadar la Lliga al Santiago Bernabéu. El portuguès ha fet 45 gols; per tant, en necessita cinc per igualar l'argentí i un més per superar-lo i revalidar en solitari el premi que va guanyar la temporada passada.

Aquests 50 gols, però, no li garanteixen només el Pitxitxi. Tal com ja va fer el 2010, Messi serà el màxim golejador de Primera però també guanyarà la Bota d'Or, el premi que es dóna al jugador que ha marcat més gols en el seu campionat local a tot Europa. És a dir, per quarta temporada consecutiva el premi de la Bota d'Or serà per a un jugador de la lliga espanyola, després dels èxits de Diego Forlán la temporada 2008/09, de Messi el 2010 i de Cristiano Ronaldo la temporada passada. Messi esdevindrà de pas el desè jugador que aconsegueix guanyar aquest premi per segon cop en la seva carrera, i se sumarà així al club format pel portuguès Eusebio (1968 i 1973), l'alemany Gerd Müller (1970 i 1972), el romanès Dudu Georgescu (1975 i 1977), el portuguès Fernando Gomes (1983 i 1985), l'escocès Ally McCoist (1992 i 1993), el brasiler Mario Jardel (1999 i 2002), el francès Thierry Henry (2004 i 2005), l'uruguaià Diego Forlán (2005 i 2009) i Cristiano Ronaldo, que ho ha aconseguit el 2008 amb el United i el 2011 amb el Madrid.

Ara Messi guanyarà la Bota d'Or amb un total de 50 gols, una xifra que mai ha assolit cap jugador en una Primera Divisió d'Europa. El rècord eren els 47 gols de Dudu Georgescu els anys 70 amb el Dinamo de Bucarest, però Messi ha superat també aquesta marca. L'argentí intentarà marcar a la final de la Copa del Rei davant de l'Athletic Club de Bilbao per acabar la temporada de la millor manera. Fins ara ha marcat 72 gols en totes les competicions. Messi, doncs, s'ha quedat ben a prop de marcar en l'última temporada de Guardiola el doble dels gols que va fer el primer any del tècnic de Santpedor, 38.

Valdés, premi Zamora

Victor Valdés, per la seva banda, va guanyar per quarta temporada consecutiva el premi Zamora, que corona el porter que ha rebut menys gols a Primera Divisió. Després de perdre amb el Reial Madrid, Guardiola va decidir que seria Pinto qui jugaria els partits de Lliga que faltaven per dos motius: donar ritme al porter suplent, que serà titular a la final de Copa, i evitar que Valdés encaixés més gols en la seva lluita amb Iker Casillas per guanyar aquest premi. Però ahir Guardiola es va veure obligat a donar la titularitat altre cop a Valdés, ja que Pinto era baixa per lesió. I els dos gols que va rebre no van servir per evitar que per quart any consecutiu el premi Zamora acabi a casa seva.

Amb 29 gols rebuts, però, Valdés ha quedat lluny del seu rècord de la temporada passada, quan va rebre només 16 gols en 32 partits jugats, amb una mitjana increïble d'un gol rebut cada dues temporades.

stats