Esports 30/03/2013

Messi i el repte de marcar en 19 jornades seguides

Martí Molina
2 min

Barcelona.Leo Messi no es cansa d'acumular rècords al seu palmarès i aquesta tarda, a Vigo, té l'oportunitat d'adjudicar-se'n un altre: completar una volta sencera a la Lliga marcant, com a mínim, un gol en cada partit. El davanter blaugrana ha vist porteria en els últims 18 partits del torneig de la regularitat de manera consecutiva, i si avui també marca a Balaídos podrà presumir d'haver-ho fet contra tots els rivals de manera ininterrompuda.

Seria un registre històric, ja que l'anterior marca era de deu enfrontaments seguits de Lliga veient porteria dels exblaugranes Mariano Martín, la temporada 1942/43, i de Ronaldo, la 1996/97. Aquella estadística Messi la va trencar al Camp Nou contra l'Osasuna, el 27 de gener, i per la porta gran: amb quatre dels cinc gols que va fer el Barça.

L'últim partit del torneig de la regularitat en què Messi es va quedar sense marcar va ser, per tant, contra el Celta de Vigo, en la 10a jornada del campionat, en un enfrontament que va acabar amb triomf blaugrana per 3 a 1. Aquell dia, l'argentí -com és habitual- va disputar els 90 minuts, però els golejadors del Barça van ser Adriano, David Villa i Jordi Alba. Avui es pot treure l'espina a Balaídos.

Possible suplència

Leo Messi sempre té entre cella i cella jugar, però avui podria veure els primers minuts del partit des de la banqueta. I és que el partit contra el Celta arriba just després d'una aturada per seleccions. L'argentí, així com els altres jugadors sud-americans de la plantilla, és un dels que més pateix el virus FIFA ,ja que per disputar el partit amb la seva selecció gairebé sempre ha de creuar l'Atlàntic.

En aquesta ocasió, a més, Messi va haver de jugar a La Paz (Bolívia), a 3.600 metres d'altitud, una circumstància poc habitual que el futbolista va patir especialment, ja que fins i tot va vomitar al vestidor.

"Com amb la resta de jugadors, veurem com s'entrena i dissabte al matí decidirem si juga de titular o no", explicava Jordi Roura abans de l'última sessió preparatòria de l'equip, que ahir mateix va viatjar cap a terres gallegues.

Messi podria completar 19 jornades consecutives marcant, però no pas 19 partits seguits veient porteria, ja que en aquest interval s'ha quedat sense anotar en dos partits de Champions i dos de Copa.

Sigui com sigui, els registres del davanter blaugrana són més que espectaculars. En aquesta Lliga ja ha fet 42 gols en 28 partits, i 51 en les diferents competicions oficials des que va començar la temporada.

stats