BARÇA
Esports 28/06/2013

Messi negocia un pacte per evitar el judici per frau fiscal

El davanter està disposat a pagar 15 milions d'euros

à.g.
2 min

Barcelona.Leo Messi i el seu pare estan negociant un pacte per evitar anar a judici per frau fiscal. El futbolista del Barça, que està disposat a pagar fins a 15 milions d'euros per regularitzar la seva situació i evitar la imputació, encara no ha arribat a cap acord amb la fiscalia.

La fiscalia va presentar una querella contra Leo Messi i el seu pare per no haver declarat a Hisenda uns ingressos per drets d'imatge corresponents als exercicis 2007, 2008 i 2009 per valor de 4 milions d'euros. Al cap d'uns dies, el davanter del Barça va pagar a Hisenda 10 milions d'euros en impostos corresponents als drets d'imatge ingressats els anys 2010 i 2011. Leo Messi va pagar aquesta quantitat en unes declaracions complementàries de l'IRPF, una correcció de la declaració que el jugador ja havia presentat a Hisenda en els terminis corresponents. Per a l'exercici del 2012, el termini acaba aquest diumenge.

En total, Leo Messi arribaria a pagar 25 milions d'euros per evitar els seus problemes amb el fisc. L'estratègia de la defensa consisteix a resoldre altres irregularitats que encara no han estat investigades com a mostra de bona voluntat davant de la fiscalia. En paral·lel, l'entorn del crac blaugrana està mirant d'arribar a un acord per a les declaracions del 2007, el 2008 i el 2009 per evitar anar a judici i arriscar-se a una pena de presó.

Leo Messi i el seu pare estan citats a declarar el 17 de setembre als jutjats de Gavà (Baix Llobregat). Per evitar el judici, el jugador blaugrana hauria d'arribar a un acord amb el ministeri públic. El futbolista argentí vol estalviar-se el tràngol d'un judici.

El jugador, al Senegal

Leo Messi és ara mateix al Senegal, on ahir va participar en diferents actes contra la malària. El davanter del Barça va ajudar simbòlicament a instal·lar una tela mosquitera. La iniciativa estava organitzada per l'acadèmia Aspire de Qatar i comptava amb el suport de la fundació del jugador blaugrana.

"Ja sé que el meu viatge al Senegal serà difícil perquè veuré de prop el patiment que causa la malària, però sé que tenim una gran oportunitat d'utilitzar el poder del futbol per ajudar a salvar vides. Cada 90 minuts, 180 nens moren a causa d'aquesta terrible malaltia a l'Àfrica, però gairebé totes aquestes morts es poden evitar mitjançant l'ús de teles mosquiteres", va dir Leo Messi abans de viatjar al Senegal.

stats