LLIGA
Esports 26/01/2013

Messi, amb molèsties, no s'entrena però podrà jugar

Messi, que va marxar de Màlaga amb molèsties a l'adductor, va fer ahir treball de fisioteràpia però estarà a disposició del tècnic demà contra l'Osasuna. Dos Santos es lesiona al turmell i serà baixa 15 dies.

N.a. / M.m.
2 min
Leo Messi, davanter argentí del Barça.

BARCELONALeo Messi va demanar el canvi al minut 82 del partit contra el Màlaga. El gest de l'argentí a la Rosaleda, mirant a la banqueta, era un fet insòlit. Gens habitual en el davanter. Unes molèsties a l'adductor de la cama dreta, una petita sobrecàrrega muscular, van activar els mecanismes de prevenció blaugranes, que van preferir substituir-lo de seguida per evitar una lesió. Ahir, de fet, Messi ni tan sols va entrenar-se en la suau sessió de recuperació que l'equip va fer a Sant Joan Despí, i va quedar-se al gimnàs fent treball de fisioteràpia. La situació física del futbolista no li impedirà participar demà contra l'Osasuna al Camp Nou, tot i que acabarà sent decisió de Jordi Roura si surt d'inici o es queda a la banqueta. Amb el partit d'anada de les semifinals de Copa contra el Madrid a l'horitzó, tota precaució és poca.

Qui no hi serà segur serà Jo- nathan dos Santos, que es va lesionar al turmell durant l'entrenament. Un esquinç al lligament lateral extern del peu dret mantindrà el migcampista unes dues setmanes de baixa. Sí que s'espera que hi sigui Alex Song, que ahir va rebre el permís del club per no exercitar-se. El camerunès, que va trigar més del previst a passar el control antidopatge després de l'enfrontament, va haver de fer nit a Màlaga i va tornar ahir al matí a Barcelona.

Les lleugeres molèsties de Messi, la baixa de Dos Santos i l'anecdòtica absència de Song són l'únic contratemps del Barça. Res a veure amb la plaga de lesions i sancions que acumula el Reial Madrid. Ahir Xavi Hernández va valorar aquestes absències de l'etern rival: "Són baixes importants, però també tenen altres futbolistes que ho poden fer bé. És el Madrid i jugui qui jugui rendirà i competirà. Segur".

El futbolista de Terrassa no creu que les últimes polèmiques sobre la crisi interna al vestidor blanc debilitin l'equip madrileny i, malgrat la repetició de duels directes, va recordar que serà un "privilegi" tornar a jugar al Bernabéu.

Renovació i Valdés

En la seva compareixença, Xavi, que ahir feia 33 anys, va celebrar la renovació amb el Barça que firmarà dilluns. "M'agradaria estar aquí fins a la meva retirada, i veurem quant aguanta el cos. Com que sempre tenim la pilota i dominem, és un avantatge per al meu joc", va analitzar.

Aquesta intenció d'acabar la carrera al club blaugrana contrasta amb la decisió de Valdés, que no renovarà, un gest que Xavi demana que es respecti. "El Víctor ens ha donat moltes coses i ens en donarà fins que marxi. L'afició l'animarà".

stats