Els antecedents
Esports 11/03/2013

Messi només sap marcar de penal contra els equips italians

2 min

Cap gol de jugada

Leo Messi, des que juga al primer equip, ha jugat nou vegades contra equips italians a la Champions, i mai ha sigut capaç de marcar-los un gol de jugada; només ha vist porta tres vegades, i sempre des dels 11 metres.

Udinese (2005/06)

Messi va debutar a la Champions, com a jugador del filial encara, de manera anecdòtica la temporada 2004/05 en un partit intranscendent contra el Xakhtar. La temporada següent, la de la Champions de París, Messi va jugar poc, però es va enfrontar a l'Udinese (4-1) al Camp Nou a la fase de grups, i no va marcar, tot i que la seva missió llavors no era aquesta.

Inter de Milà (2009/10)

Després de tres temporades sense enfrontar-se a cap equip italià, l'Inter de Milà de José Mourinho es va creuar en el camí del Barça, i van jugar quatre cops. A la fase de grups van empatar a zero a Milà, i al Camp Nou Messi no va jugar. I a les semifinals l'argentí no va marcar en el 3-1 de l'anada, ni en l'1-0 de la tornada, que eliminava els blaugranes. El gol aquell dia va ser de Piqué, però ja a les acaballes del partit.

Milan (2011/12)

La temporada 2010/11, la de la quarta Champions, tampoc van jugar contra cap italià. El curs passat, el Barça i el Milan també es van creuar quatre vegades. A la fase de grups Messi no va veure porteria en el 2-2 del Camp Nou. En canvi, a San Siro (2-3) va aconseguir, per fi, fer el seu primer gol contra un equip italià, però va ser de penal. En l'eliminatòria de quarts de final, el Barça va empatar sense gols a Milà, i en el 3-1 de la tornada que classificava els de Pep Guardiola Messi sí que va ser decisiu amb dos gols més, però, un altre cop, tots dos van ser de penal.

Milan (2012/13)

I el Milan ha tornat a aparèixer en la trajectòria del Barça, aquest any en l'eliminatòria de vuitens de final. En el partit d'anada del 20 de febrer, ni Messi ni cap altre jugador del Barça va marcar cap gol a San Siro, cosa que demà pot passar factura. De fet, ni tan sols van xutar a porteria.

L'Argentina

Leo Messi tampoc ha marcat cap gol a Itàlia amb la selecció argentina perquè, des que Messi juga amb l' albiceleste , aquests dos països encara no s'han enfrontat, ni en Mundials ni en cap amistós.

stats