LLIGA DE CAMPIONS
Esports 13/04/2011

Messi, o l'art de superar tots els rècords possibles

Martí Molina
2 min
Lionel Messi va marcar ahir el seu novè gol des que va començar la Lliga de Campions, precisament a la ciutat on havia debutat en aquesta competició.

Les habilitats de Messi amb la pilota no només l'estan convertint en un dels millors futbolistes de tots els temps. També s'ha convertit en un especialista a superar tots els rècords possibles. Ahir en va trencar un altre. El gol que va marcar al Donbass Arena no només va servir al Barça per guanyar el partit. A l'argentí li va servir per situar-se com a màxim anotador blaugrana en una sola temporada, superant els 47 gols de Ronaldo (temporada 1996/97) i els també 47 que va marcar el mateix Messi ara fa un any. De fet, el gol d'ahir també li va servir per convertir-se en el màxim anotador dels equips de la Lliga en un mateix any futbolístic, superant el registre de l'històric jugador del Reial Madrid Ferenc Puskas, que la temporada 1959-60 també va aconseguir fer 47 gols.

Donetsk és una ciutat que Messi no oblidarà fàcilment. Allà va ser on va debutar a la Champions (desembre del 2004) de la mà de Frank Rijkaard, en un partit en què els blaugranes van caure derrotats per 2-0. Però la perla del planter blaugrana es va prendre la revenja l'octubre del 2008 anotant dos gols als instants finals de partit que capgiraven el marcador i donaven la victòria al Barça, encara a l'antic estadi del club ucraïnès. Ahir, al nou Donbass Arena, el gol servia al 10 blaugrana per escriure una nova pàgina a la seva història i a la del club.

Però no va ser l'única. Leo Messi també es va situar al capdavant de la llista de golejadors d'aquesta edició de la Champions. Suma nou dianes i supera les vuit de Mario Gomez (Bayern) i Samuel Eto'o (Inter), si bé el camerunès encara ha de disputar el partit d'aquest vespre contra el Schalke. En qualsevol cas, el davanter blaugrana va camí de revalidar la condició de màxim golejador d'aquesta competició. Seria el tercer cop consecutiu que ho aconsegueix, després de l'any passat (8) i el de la final de Roma (9). Més difícil sembla igualar la marca de Van Nistelrooy, que la temporada 2002/03 va aconseguir 14 dianes amb el United -els anglesos van caure als quarts de final en una edició en què es van jugar dues fases de grups.

D'altra banda, i a punt de complir els 24 anys, Messi va superar Morientes en la llista de golejadors històrics de la Champions i, amb 34 dianes, ja és el setè màxim anotador de la història de la competició.

Més d'un gol per partit

Els registres golejadors de Leo Messi són espectaculars. Amb el Barça ja ha anotat 175 gols en competició oficial, i aquesta temporada en du 48 en 46 partits disputats. Una estadística que es pot ampliar d'aquí fins a acabar el curs futbolístic, ja que els blaugranes encara han de disputar deu partits -onze si es classifiquen per a la final de Champions.

A més, aquesta temporada l'argentí està sent el màxim golejador en totes les competicions: Supercopa d'Espanya (3), Copa del Rei (7), Lliga (29) i Champions (9). I també lidera la classificació de la Bota d'Or (premi al màxim golejador d'una lliga europea) amb 58 punts.

Tot i això, Messi encara té registres per superar. Mai no ha aconseguit marcar un gol jugant a Anglaterra, i tampoc no ha pogut foradar la porteria d'un equip entrenat per Mourinho. Tot un repte per a l'argentí, que aquest dissabte jugarà contra el Reial Madrid al Bernabéu.

stats