LA MÀQUINA DE TRITURAR RÈCORDS
Esports 06/02/2011

Messi celebra l'aniversari de Cristiano superant-lo com a pitxitxi

Albert Solé
2 min
Leo Messi ahir va marcar tres gols: ja en suma 24 a la Lliga i 40 en total.

Barcelona.Leo Messi és un jugador molt generós. No en va és el màxim assistent de la Lliga, amb 14 passades. Potser per això no volia deixar passar l'aniversari de Cristiano Ronaldo, que ahir va fer 26 anys, sense fer-li un regal al portuguès, que està moix perquè fa quatre partits que no marca. El present del davanter argentí va ser fer tres gols més i superar Cristiano al capdavant de la llista de màxims golejadors de la Lliga amb 24, pels 23 del de Madeira. Tots sabem que aquesta estadística és especialment important per als dos jugadors i l'un sempre esperona l'altre a superar-se.

I és que Messi no en té mai prou. 24 gols en 22 partits de Lliga, i 40 gols si comptem totes les competicions de la temporada, una autèntica barbaritat.

No només ataca, també defensa

No és res nou dir que Messi sempre és el primer defensa del Barça, ja que és el primer jugador que pressiona la sortida de la pilota de la defensa rival per recuprar-la de pressa. Però ahir, a més del hat trick , també va fer una exhibició defensiva en una jugada concreta. Era el minut 5 de la segona part, quan el seu amic Sergio Kun Agüero s'escapava cap a la porteria. Doncs Messi va fer un esprint espectacular per atrapar el Kun, li va prendre la pilota del peus netament, i després encara va tenir temps de superar Tiago amb un gest tècnic sublim, per cedir la pilota després a Xavi i tornar a muntar la jugada d'atac. Una delícia defensiva del millor davanter del món que el Camp Nou va agrair amb una ovació i corejant el nom de Messi.

Pedro no pot atrapar Cruyff

El rècord que ahir no es va poder allargar és el de Pedro i els partits consecutius marcant un gol. Ahir el davanter canari va estar potser una mica més gris que en els partits previs, i no va tenir gaires ocasions de gol. Així, sense marcar cap gol, Pedro deixa la seva marca personal de partits consecutius marcant en sis, i no pot atrapar el Cruyff dels anys 70, que va ser capaç de marcar en 7 partits seguits.

stats