LLIGA
Esports 11/04/2012

Un Messi 10 i 10 homes de la casa

L'argentí ja ha marcat 61 gols oficials aquesta temporada i s'acosta al rècord de 67 dianes de Gerd Müller del 1973. Ahir, però, va fer més assistències (2) que no pas gols (1).

T.p./m.m.
Lionel Messi just després del moment d'intentar rematar a gol amb la mà. L'àrbitre el va enxampar i li va ensenyar la targeta groga.

BARCELONA.Minut 90 de partit al Camp Nou amb 4-0 al marcador. Lionel Messi caça una pilota a l'esquerra de l'àrea però la controla malament i és pressionat cap al còrner per la defensa del Getafe, que el fa sortir de l'àrea. L'argentí, però, es gira sobre si mateix, s'escapa de dos homes, se'n va per la banda, deixa clavat el Cata Díaz dins de l'àrea i sense angle gairebé marca un gol impossible. L'argentí es va quedar seriós mentre rebia alguna broma de Díaz, compatriota seu que li demanava que no els marqués el 5 a 0. El Camp Nou, però, es va rendir als peus del seu ídol ovacionant-lo.

24 gols en 14 partits

Lionel Messi ha fet 24 gols en els últims 14 partits oficials del Barça. És a dir, 24 gols des de la derrota al camp de l'Osasuna. Ahir va fer el segon del partit i ho va amanir amb dues assistències, una amb el pit a Alexis Sánchez i la centrada de falta que Pedro va rematar per fer el 4 a 0 definitiu. El partit, de fet, era ideal per potenciar les arts com a assistent del jugador argentí, ja que Guardiola el va situar amb llibertat per darrere de tres davanters (Alexis, Cuenca i Pedro). El canari va ser dels primers a beneficiar-se del joc de l'argentí. "Ja sabem que és un futbolista diferent. Molta gent parla dels seus gols, però ens ajuda als altres. Aquest gol m'ajuda a recuperar confiança", deia Pedro sobre Messi a la fi del partit.

Messi segueix trencant registres i amb el gol d'ahir ja està a sis gols del rècord de 67 de Gerd Müller -el rècord europeu de gols en una sola temporada amb un club- que el davanter alemany va establir la temporada 1972/73. El rècord, doncs, va camí de caure ben aviat, ja que Messi va demostrar durant els 90 minuts quin tipus de jugador és. "Què pots fer quan Messi juga així? És el millor jugador del món amb molta diferència, fa coses diferents, marcarà una època", va dir el tècnic del Getafe, Luis García Plaza, amb certa frustració al final del partit. Luis García, de fet, va recordar quan dirigia el Llevant i gairebé va empatar un partit al Camp Nou: "Perquè no jugava Messi, perquè tot canvia si ell juga o no juga". Amb un cert toc d'humor, García va recordar precisament l'última jugada d'ahir de Messi, ja que "sembla que davant del Getafe sempre l'ha de fer grossa".

L'hora de La Masia

Amb el partit sentenciat, Guardiola va decidir fer canvis per donar descans a homes com Adriano, Pedro i Mascherano, que van ser substituïts per Tello, Muniesa i Montoya. D'aquesta manera el Barça va acabar amb 10 homes de La Masia sobre la gespa, tots excepte Alexis Sánchez.

Per a Muniesa, que ja ha renovat amb el primer equip, són els primers minuts en Lliga aquesta temporada, uns minuts que va jugar de lateral esquerra, amb Montoya a la dreta. "No m'hauria imaginat mai que un dia jugaríem amb 10 jugadors de la casa. Tant de bo que algun dia siguin 11", va dir Muniesa en sortir del Camp Nou. De fet, ahir van jugar 11 homes de La Masia, però no alhora, ja que Pedro va ser substituït i va rebre l'ovació del Camp Nou. "El somni de tot jugador de la casa és aquest, arribar al Camp Nou. Fa il·lusió jugar amb Muniesa, som de la mateixa fornada i costa molt arribar fins aquí", va dir Montoya. Onze jugadors ho han aconseguit. Els que van jugar ahir contra el Getafe.