LLIGA
Esports 28/01/2013

Messi, l'únic capaç de marcar en 11 partits seguits

Leo Messi segueix batent rècords. Els 4 gols que va marcar ahir fan que el crac argentí arribi als 202 gols a la Lliga i, a més, el converteixen en l'únic jugador que ha marcat en onze partits de Lliga seguits.

Nuria García
3 min
Messi, l'únic capaç de marcar en 11 partits seguits

BARCELONALeo Messi mai en té prou. Si ahir al matí Cristiano Ronaldo marcava tres gols en el partit matinal del Reial Madrid contra el Getafe al Bernabéu, al vespre l'argentí li responia amb quatre gols contra l'Osasuna. Pocs rècords se li resisteixen al crac del Barça, que en segueix batent. Ahir va aconseguir convertir-se en l'únic jugador capaç de marcar en onze partits de Lliga consecutius. Quan Messi va superar per primer cop el porter de l'Osasuna, Andrés Fernández, va superar també de retruc el rècord que tenien els blaugranes Mariano Martín (1942-1943) i Ronaldo (1996-1997), que havien aconseguit veure porteria en deu partits consecutius de la competició de la regularitat. Una dada més que fa que l'argentí segueixi fent història. I és que la celebració de l'argentí, amb els dos dits índexs assenyalant el cel en homenatge a la seva àvia, és una constant cada cop que juga el Barça.

Uns números espectaculars

Els quatre gols que va marcar ahir fan que l'argentí ja n'acumuli 202 a la Lliga des que va debutar, contra l'Espanyol, la temporada 2004/2005. Uns números espectaculars per a un jugador únic, ja que els 202 gols els ha aconseguit en 235 partits de Lliga. L'any del seu debut, Messi només va veure porteria en una ocasió a la Lliga, si bé la seva progressió ha estat espectacular. La següent temporada va celebrar 6 gols i la 2006/2007 ja en va aconseguir 14.

Però si la progressió de l'argentí com a golejador a la Lliga és notòria durant els seus primers anys al primer equip del Barça, encara és més espectacular en les últimes temporades. La temporada 2010/2011 va celebrar 31 gols (dos menys que els que porta ara) i la passada 50, una xifra que ningú havia aconseguit abans. Ara, quan tot just s'ha arribat a l'equador de la temporada, Messi ja n'ha fet 33 i encara té 17 partits per seguir ampliant aquesta xifra.

De fet, els registres golejadors de Messi en les últimes jornades són difícils de superar: 20 gols en els últims 11 partits de Lliga, o, el que és el mateix, 1,8 gols per partit. "El més important era guanyar el partit, perquè s'estava parlant massa del clàssic i tocava pensar en l'Osasuna", deia Messi, humil. Ell no pensa a superar rècords individuals, sinó a guanyar títols col·lectius.

Cinquè pòquer de Messi

Ahir Leo Messi va aconseguir el seu cinquè pòquer de gols amb el Barça. El que va aconseguir contra l'Osasuna és el primer de la temporada, però l'any passat ja en va fer dos a la Lliga (contra l'Espanyol i el València) i un altre a la Lliga de Campions contra el Bayer Leverkusen (aquell dia en va marcar cinc). L'argentí va fer per primer cop quatre gols en un partit contra l'Arsenal, a la màxima competició europea, la temporada 2009/2010, en la tornada dels quarts de final.

Als seus companys i entrenadors se'ls acaben els adjectius per definir-lo. "¿Sorprès pel que fa Messi? És una mica irreal parlar del Leo, perquè és una bogeria el que fa", va dir Mascherano quan va acabar el partit al Camp Nou. El segon entrenador del Barça, Jordi Roura, també va valorar el joc i l'estat de forma de l'argentí: "A mi se m'han acabat els adjectius. Sembla que no tingui límits!", va reconèixer Roura, que va afegir: "Que segueixi jugant així i gaudint amb el que fa durant molts anys i que nosaltres puguem gaudir d'un jugador excepcional com ell. Per naturalesa, ell vol marcar, i potser sí que Cristiano, que és un altre gran jugador, el motiva, tot i que no crec que li faci falta. Messi té una ambició desmesurada i sempre que juga marca tants gols com pot".

stats