LLIGA DE CAMPIONS
Esports 04/04/2012

Messi allarga els seus números a l'infinit

Messi suma 14 gols a la Champions, es consolida com a màxim golejador i ja és el que ha fet més gols en una edició des del 1993. L'argentí ja en porta 51 en aquesta competició, a 20 del rècord de Raúl.

Albert Solé
2 min

BARCELONA.En els dies importants sempre hi és i no falla mai. Messi va tornar a marcar dos gols transcendentals, tots dos de penal, amb els quals el Barça es va classificar per cinquena vegada seguida per a les semifinals de la Champions, dos gols que li serveixen per seguir esmicolant rècords antics en blanc i negre. Els dos penals transformats ahir a la nit, amb què es consolida com a màxim golejador, signifiquen el 13è i el 14è gol de Messi en aquesta edició de la Lliga de Campions, i tot apunta que guanyarà el tercer Pitxitxi consecutiu en la màxima competició europea. Des que va néixer el format Lliga de Campions, el 1993, cap altre jugador havia marcat més de 12 gols en una temporada -va ser Van Nistelrooy-, per tant, Messi s'apunta un altre rècord. Però en la història de la Copa d'Europa, des del 1956, el màxim golejador en una sola edició és l'italobrasiler del Milan Altafini, que la temporada 1962-1963 en va fer 14 en 9 partits. Messi, de moment, ha empatat amb Altafini, però té com a mínim 2 partits més de Champions -les semifinals- per superar-lo i establir l'enèsim rècord amb el seu nom.

A 20 gols de Raúl

Amb els dos gols d'ahir a la nit Messi ja n'ha marcat 51 a la Lliga de Campions des del seu debut el 2005. I amb 51 gols supera ja els 49 que va fer un altre argentí, Alfredo Di Stéfano, i els 50 que ha fet el milanista Pippo Inzaghi, encara en actiu -ara lesionat-. El francès Thierry Henry també en va marcar 51 a la Champions entre l'Arsenal i el Barça. Ara Messi només té per davant tres jugadors que han marcat més gols a la Lliga de Campions que ell: Andrei Xevtxenko (59), Ruud van Nistelrooy (60) i Raúl González (71). Tots tres encara estan en actiu, però, per la seva edat, difícilment tornaran a marcar gaires gols més en aquesta competició. A més, el fet que Messi sigui el jugador més jove a arribar a marcar 50 gols a la Copa d'Europa (24 anys i 284 dies), el rècord de l'exmadridista Raúl sembla a l'abast del crac del Barça en un parell de temporades.

El que no ha aconseguit trencar Leo Messi és el malefici contra els equips italians. Tot i que va marcar dos gols, tots dos van ser de penal, i, per tant, els italians encara poden dir que Messi encara no els ha fet cap gol de jugada després de 8 partits (un contra l'Udinese, tres contra l'Inter i quatre contra el Milan).

Torna Ibra, que manté el malefici

Zlatan Ibrahimovic va tornar ahir al Camp Nou per primer cop després de deixar el Barça, el 2010, amb un partit discret, tot i fer l'assistència de gol de Nocerino. El Milan i Ibra van quedar eliminats i el suec continua amb la maledicció a la Champions. El davanter no ha guanyat mai aquest títol i un any més s'ha quedat sense opcions d'aconseguir-ho. Malgrat aquesta mala ratxa a la Champions, Zlatan és considerat com un talismà en la competició domèstica, ja que des del 2007 l'ha guanyat sempre, amb l'Inter, el Barça i el Milan, i aquest any és líder i sembla que ho tornarà a aconseguir.

stats