09/10/2011

Messi i Seydou Keita també somriuen amb la seva selecció

3 min

BARCELONA.El migcampista malià del Barça Seydou Keita va ser titular ahir amb la seva selecció, el segon partit que juga en dos anys amb la samarreta del seu país. Keita havia renunciat a representar el seu país després de la Copa de Nacions de l'Àfrica del 2010, però va acceptar la petició del seleccionador Alain Giresse per tornar a posar-se la samarreta de les "àligues" malianes. Keita ja va ser amb Giresse després del triomf per 3 a 0 sobre Cap Verd.

El retorn de Keita, de fet, s'ha notat. Els malians es van classificar ahir per jugar la fase final de la pròxima Copa d'Àfrica gràcies a un sofert empat al camp de Libèria (2-2). L'empat dóna el passaport als homes de Giresse per a la cita, que es jugarà del 21 de gener al 12 de febrer al Gabón i Guinea Equatorial. Guardiola, doncs, probablement es quedarà sense el jugador malià durant els partits de Lliga davant del Màlaga i el Vila-real (tots dos fora de casa). En funció de l'èxit de Mali, el Barça es quedaria més partits sense Seydou Keita. Concretament, els partits amb la Reial Societat i l'Osasuna es juguen durant els dies en què es disputen els quarts de final, les semifinals i la final. A més, el partit a casa davant del Betis també perilla, ja que es juga sis dies abans del partit inaugural de la Copa, i en funció de la data escollida per Giressa per concentrar els jugadors, podria deixar Guardiola sense un dels seus comodins.

La fase final de la Copa d'Àfrica tindrà absències importants, ja que seleccions com el Camerun, Egipte, Sud-àfrica i Nigèria han quedat eliminades. Fins ara, s'han classificat Mali, Guinea (botxí ahir de Nigèria a casa seva, partit que va acabar amb aldarulls a la graderia), Zàmbia, Líbia, el Senegal, Burkina Faso, Níger, Tunísia, la Costa d'Ivori, Angola, Ghana i Botswana, a més dels amfitrions, el Gabon i Guinea Equatorial.

Messi comença amb bon peu

Si Keita jugarà la Copa d'Àfrica, Messi ha començat el camí cap al Mundial del 2014, al Brasil. En la primera jornada de les eliminatòries de classificació a Sud-amèrica, Messi va ser capità en el primer partit oficial d'Alejandro Sabella com a seleccionador. L'Argentina, amb tres gols d'Higuaín i un de Messi, es va cruspir una selecció xilena sense el lesionat Alexis Sánchez a l'estadi Monumental de Buenos Aires. Mascherano, sancionat, ha vist el partit des de la graderia.

Messi, que va acabar escoltant com el públic corejava el seu nom, va fer el segon gol del partit, un gol amb què va trencar una ratxa de més de dos anys sense aconseguir marcar-ne cap en un partit oficial de la selecció albiceleste. L'últim gol oficial fins ahir era aquell del 29 de març del 2009 en un triomf argentí davant de Veneçuela per 4 a 0 al mateix estadi, el Monumental, en un partit de la fase de classificació per al Mundial en què, curiosament, també s'estrenava un seleccionador: Diego Armando Maradona.

Messi, que dimarts juga el segon partit de la fase de classificació a Veneçuela, va afirmar que "és una satisfacció haver marcat, però l'important és que hem guanyat i hem donat una alegria a la gent. Funcionem molt bé en totes les línies".

Alves, suplent

Dani Alves, per la seva part, va disputar 35 minuts en el partit amistós en què la selecció del Brasil va derrotar la de Costa Rica (0-1). El lateral blaugrana va iniciar la jugada del gol, amb una centrada que, després d'un mal rebuig de la defensa, va acabar als peus de Neymar, que no va perdonar.

stats