BARÇA
Esports 05/06/2013

Messi supera Cristiano Ronaldo en la classificació del jugador amb millor rendiment a Europa

El crac argentí del Barça és l'únic jugador de les cinc grans lligues europees que ha aconseguit marcar 46 gols aquesta temporada

Efe
1 min

MadridLeo Messi, davanter del Barça, ha acabat la temporada liderant la classificació del jugador amb millor rendiment a Europa, per davant del madridista Cristiano Ronaldo.

El jugador argentí ha superat finalment Cristiano Ronaldo, que va liderar el rànquing estadístic de Castrol EDGE durant el mes de maig. El davanter del Barça ha aconseguit marcar en els 21 partits consecutius de la Lliga disputats entre l'11 de novembre de 2012 i el 5 de maig de 2013, marcant gols a 19 equips de la competició als quals s'ha enfrontat.

A més, Messi ha despuntat per sobre dels altres en efectivitat golejadora, anotant el 35,4 per cent dels xuts a porta que ha fet, el que el col·loca com el jugador amb millor taxa d'encert dels 13 jugadors que han marcat almenys 20 gols aquesta temporada.

Cap jugador de les cinc millors lligues europees analitzades ha aconseguit superar els registres golejadors de l'argentí (46) i del portuguès (34) durant la temporada 2012/2013 en lliga.

El tercer lloc del rànquing ha estat per a l'uruguaià del Liverpool Luis Suárez, que ha participat en 28 gols –marcant o donant l'assistència– en els 33 partits de Premier League que ha disputat.

stats