FI DE LA TEMPORADA AL BARÇA
Esports 27/06/2011

Més poliesportius que mai

El Barça Alusport de futbol sala va tancar ahir una temporada perfecta: Copa, Copa del Rei, Copa Catalunya i Lliga. Una Lliga que permet al club tancar la temporada amb més títols de la història.

Toni Padilla / David Jover
3 min
Més poliesportius Que mai

Barcelona.La temporada 2010/11 abaixa el teló. El futbol sala, la secció que ha crescut més en els últims anys -ja porta més gent al Palau que el bàsquet-, va aconseguir guanyar ahir la primera Lliga de la seva història i va posar al cirereta a una temporada per emmarcar. Per primer cop en la seva centenària història el Barça ha aconseguit guanyar en una sola temporada fins a 16 títols entre totes les seves seccions professionals.

I això precisament quan en les últimes setmanes s'ha posat en dubte la voluntat poliesportiva d'aquesta nova junta directiva del Barça, per culpa de les mesures anunciades per estalviar diners. La directiva del Barça, però, té clar que les seccions professionals són un actiu i malgrat reduir el pressupost confia a mantenir aquesta bona línia, que només grinyola en el cas de l'hoquei sobre patins, on el Reus i el Liceo han trencat aquest any l'hegemonia blaugrana. Mals resultats que han provocat canvis en el cos tècnic, amb l'acomiadament de Ferran Pujalte i Quim Paüls, entrenador i secretari tècnic de l'hoquei patins, respectivament. Beto Borregán sembla destinat a ser l'encarregat de liderar el ressorgiment d'una secció que enguany ha guanyat la Copa del Rei i la Copa Intercontinental.

El repte ara serà mantenir aquest nivell la temporada que ve, quan comencin les retallades de pressupost (un 1% cada temporada fins al 5% en cinc anys). Però tal com va advertir el vicepresident econòmic del Barça, Javier Faus, fa uns dies, "ser els més rics del barri no et garanteix títols, i sense tants diners es pot seguir sent competitiu". Fa un temps no gaire llunyà que els èxits de les seccions servien a les directives precedents per salvar les males temporades del futbol, i passava sovint. Ara ja no fa falta, i tots els títols sumen. La directiva té clar que tal com ha decidit collar fort les seccions amateurs, les professionals patiran una retallada que no les deixarà en inferioritat de condicions. En un context de crisi, tot els grans rivals del Barça no deixen d'estalviar. Els reforços del Regal Barça són una bona mostra de la feina feta per les diferents secretaries tècniques de les seccions.

Superats els 15 de la 2009/10

Amb la Lliga ACB aconseguida pel Regal Barça fa dues setmanes a Bilbao amb un contundent 3 a 0, el Barça sumava el 15è títol de la temporada i s'igualava el nombre de títols que havia aconseguit l'any anterior. I, amb l'èxit del futbol sala, se supera.

La directiva de Sandro Rosell té decidit seguir confiant en un grup de tècnics que està donant bons resultats i es de la casa: Josep Guardiola, els dos Xavi Pascual (el del bàsquet i el de l'handbol) i un Marc Carmona que ahir va tocar el cel.

Una final molt soferta

I, tot plegat, gràcies a l'èxit del Barça Alusport. El futbol sala blaugrana, una secció creada el 1978, no havia tingut mai tan bona salut. El 2006, amb l'actual tècnic Marc Carmona a la banqueta, va pujar a la LNFS, i la directiva de Joan Laporta va decidir apostar fort per convertir aquesta secció en un dels punts forts del seu projecte. Sandro Rosell, que sempre ha defensat aquesta aposta, va comprometre's a seguir apostant per fer gran aquesta secció, que enguany ho ha guanyat absolutament tot: Copa Catalunya, Copa d'Espanya, Copa del Rei i la Lliga, la primera del futbol sala català, que permet al Barça Alusport jugar la pròxima temporada la Lliga de Campions.

Ahir, davant d'un Palau ple de gom a gom, el Barça va patir per superar un bon Caja Segovia per 3 a 2, amb gols de Saad, Carlos i Fernandao. El Barça va patir fins al final, amb els castellans enviant la pilota al pal en els últims segons, però finalment el Palau va ser una festa.

Triplet del juvenil de futbol

Un Palau que s'ha acostumat als èxits que també es viuen al Camp Nou i els camps de La Masia. Perquè ahir el Barça també va guanyar la Copa del Rei de futbol juvenil en derrotar a Ceuta l'Espanyol per 2 a 0. El juvenil també ha aconseguit un triplet històric, que tanca una temporada molt difícil de millorar.

stats