BÀSQUET - EUROLLIGA
Esports 15/03/2013

Menys volum, menys protagonisme

Nate Jawai juga quatre minuts menys des que s'ha aprimat

àlex Gozalbo
2 min

BarcelonaNate Jawai ha perdut volum i el seu protagonisme al Barça Regal ha disminuït. El pivot australià de l'equip blaugrana ha passat de produir una mitjana de 8 punts en els deu primers partits de l'Eurolliga a una de 5,7 punts en els deu següents del Top 16. La seva presència en pista s'ha reduït quatre minuts i ha passat de jugar 18:13 a 14:11 minuts.

El jugador segueix cometent moltes faltes personals, però cada vegada té més assimilats els conceptes defensius de l'equip, que exigeixen al jugador una presa de decisions important, ja que mai són iguals (estan determinats pels companys que intervenen en cada jugada). El Barça Regal juga aquest vespre (20.45 hores, Esport3) contra el Besiktas JK, rival al qual van guanyar fa un mes per 14 punts de diferència a Istanbul (59-73). Amb la classificació a la butxaca, el gran objectiu de l'equip blaugrana és assegurar-se la primera plaça del grup per disputar els quarts de final amb el factor camp a favor.

Segons el Barça, Nate Jawai pesa 129 quilos. "El públic del Palau Blaugrana és impressionant. En la meva etapa al Partizan els aficionats també m'animaven molt, però la temporada passada a Kazan la gent no animava gaire l'equip, era un ambient molt fred. Però aquesta afició sempre m'anima, en els bons i mals moments, és molt especial per a mi", assegura en declaracions a la web del club.

Aspectes defensius

Des que va arribar al Barça Regal, Xavi Pascual ha intentat millorar aspectes del seu joc, sobretot els relacionats amb la seva defensa. "L'entrenador em va dir que havia de ser millor en les qüestions defensives, com per exemple en les penetracions dels jugadors rivals. També va incidir en l'aspecte rebotejador i en el moment de fer el tap", diu a l'ARA el jugador australià.

stats