ALPINISME
Esports 30/03/2013

Menjar com a casa a 8.000 metres d'altitud

El cuiner Paco Pérez prepara els menús per a dos alpinistes catalans

Nuria García
2 min

BarcelonaFer cims de 8.000 metres i menjar bé sovint no van de bracet. Però Pere Herms i Raül Corominas, dos alpinistes catalans que han decidit coronar el Manaslu (el vuitè cim més alt del món, amb 8.156 m), han sabut trobar la solució. Abans de marxar cap al Nepal, els dos expedicionaris van demanar ajuda a un amic de la família, el cuiner Paco Pérez (té quatre estrelles Michelin, dos al restaurant Miramar de Llançà i dos més a l'Enoteca de l'Hotel Arts de Barcelona).

"Nosaltres tenim un espai de R+D i vam pensar que una manera de poder col·laborar seria fent-los el menjar", comenta el xef Paco Pérez. Però, evidentment, no podia ser un menjar qualsevol. "Els hem elaborat un menú per a aquests deu dies. Podran tenir a gran altitud menjar acabat de fer. I això gràcies a la liofilització. A 40 graus sota zero, traiem l'aigua al menjar i així conserva el gust i totes les vitamines". D'aquesta manera, Pere Herms i Raül Corominas només hauran de fer bullir aigua i afegir-la al menjar per tenir plats de casa acabats de fer a 8.000 m d'altitud.

El menú que el xef català ha preparat per als dos expedicionaris és variat, però evidentment ric en proteïnes: "Mongetes del ganxet guisades, espinacs amb pinyons, cigrons amb espinacs, iogurts, paella, vedella amb patates, pasta..." Un altre dels avantatges de la liofilització és que es redueix el pes del menjar. "Un iogurt que pesa 100 grams liofilitzat en pesa 10", diu Paco Pérez.

Inici de l'ascensió

El dilluns 25 de març els dos alpinistes catalans van marxar de Kàtmandu, la capital del Nepal, i si tot va bé el cap de setmana vinent arribaran al camp base, on s'estaran uns dies. Llavors, fins al 25 de maig, tindran temps per aconseguir el seu objectiu: fer el cim del Manaslu.

stats