En breu
Esports 19/03/2013

Meersman lidera la primera etapa selectiva de la Volta

2 min
Meersman lidera  la primera etapa selectiva de la Volta

La primera etapa de la Volta Ciclista a Catalunya, de 153 km amb principi i final a Calella, va provocar inesperadament la primera selecció clara entre els favorits a guanyar la classificació general. I no va ser pas gràcies a cap atac en els cinc ports de muntanya que hi havia durant el recorregut, sinó en el descens de l'últim, el tercer pas pel port de Collsacreu (de tercera categoria), quan es va crear el tall que va decidir l'etapa.

Els ciclistes de l'equip Sky, encapçalats pel guanyador del Tour de França Bradley Wiggins i amb la col·laboració de bona part dels gregaris que van dominar la París-Niça i la Tirrena-Adriàtica en les últimes setmanes, van tensar el ritme en els últims quilòmetres de l'ascens. El mateix equip va voler liderar el descens, fins que una caiguda del francès Arnold Jeannesson (FDJ) va provocar un tall al pilot, que va formar un grup de 14 ciclistes que es van acabar jugant el triomf amb 28 segons sobre la resta del gran grup.

Wiggins va intentar llançar l'esprint des de molt lluny, en un moviment que recordava la seva victòria en la primera etapa de l'últim Tour de Romandia, però va ser superat en els últims metres per un home molt més ràpid, Gianni Meersman (Omega Pharma-Quick Step), que es va emportar el triomf parcial, a més del primer lideratge de la prova. El belga va explicar que tots els seus companys d'equip tiraven pensant a agafar avantatge per la general, i ell se'n va aprofitar reservant forces.

Entre aquests 14 ciclistes hi havia el català Joaquim Rodríguez (Katiuixa), que va rebre a la meta el trofeu que l'acredita com a millor ciclista de la temporada 2012 segons el rànquing UCI World Tour en mans del president de la Unió Ciclista Internacional, Pat McQuaid. El Purito va comentar: "Sabíem que l'etapa era dura, però no tant per tallar-se. De fet, si no fos per la caiguda no hauríem arribat així, però també s'ha demostrat que som uns 10 o 15 ciclistes els que anem a totes. Això demostra que no ens podem relaxar cap dia".

stats