En breu
Esports 20/03/2013

Meersman continua en ratxa a la Volta abans de la muntanya

2 min

La Volta a Catalunya és una cursa difícil per als esprintadors: a finals de març, quan la majoria estan concentrats en les clàssiques o descansant després de la París-Niça i la Tirrena-Adriàtica, els equips solen donar oportunitats a joves perquè comencin a agafar experiència en curses de primera categoria.

És el cas de Jonas Ahlstrand (Argos), que malgrat la feina centrada en ell dels seus companys d'equip, ahir a Banyoles va haver de veure una nova victòria del ràpid belga Gianni Meersman, que es manté líder abans que avui es disputi la primera arribada en altura a Vallter 2000, territori per als escaladors.

Ahlstrand, suec de 23 anys, competeix els seus primers mesos en l'elit després de guanyar-se el fitxatge imposant-se sorprenentment en una etapa de la Volta a Noruega davant l'històric Alessandro Petacchi i l'ídol local Edvald Boasson Hagen. Aquest any encara no ha pogut disputar cap arribada massiva. "Vaig córrer al Tour Down Under al gener i després del Circuit de la Sarthe faré el primer descans. Noto que vaig a millor. Si em sento bé, espero disputar l'arribada", explicava Ahlstrand abans de la sortida, a Girona.

U n cop arribada l'última de les quatre voltes finals al voltant de l'estany de Banyoles, el gran grup estirat per l'equip Blanco (Hofland i Wagner, les seves opcions, tampoc són gens habituals) es preparava per encarar l'esprint final quan una caiguda ha acabat amb les opcions d'un Ahlstrand que, malgrat no poder aspirar al triomf, per primer cop en aquesta temporada podia aconseguir una plaça d'honor.

Ala classificació general no hi ha hagut canvis i els principals favorits, el català Purito Rodríguez, Alejandro Valverde, Robert Gesink, Bradley Wiggins, Daniel Martin i Michele Scarponi, es mantenen amb 28 segons de distància respecte als altres aspirants. Una renda aconseguida dilluns, en el descens d'un port de tercera tensat per l'alt ritme de l'equip Sky. El mateix conjunt britànic promet ser protagonista avui, a l'inici de l'alta muntanya.

stats