Publicitat
Publicitat

MOTO2

Maverick Viñales guanya a Austin la seva primera cursa de Moto2

El de Roses puja al podi per primer cop seguit de Tito Rabat i de Dominique Aegerter

Maverick Viñales, el vigent campió de Moto3, ha aconseguit estrenar el seu caseller de triomfs a la categoria de Moto2. El pilot de Roses, que aquest any ha fet el salt a la categoria intermitja, ha guanyat la seva primera cursa a Moto2 al circuit d'Austin, en la seva segona cursa a la categoria.

Viñales, que arrencava sisè, ha fet una bona remuntada per contactar amb el grup capdavanter. Dominique Aegerter i Xavier Simeon encapçalaven el grup i s'anaven intercanviant les posicions. Però mica en mica Maverick Viñales s'ha anat acostant i quan havien disputat tres voltes ja lluitava per la segona posició.

A set per al final, pel darrere, Tito Rabat aconseguia avançar el seu company d'equip, Mika Kallio, mentre que al davant, Simeon, que liderava la cursa seguit d'Aegerter, s'equivocava en una frenada i queia fins a la cinquena posició. Ha estat en aquest moment, quan només faltaven sis voltes per al final, quan Viñales ha fet un pas endavant i s'ha situat primer.

Una volta més tard, Tito Rabat ha superat Aegerter i s'ha col·locat segon. Però Maverick Viñales, que ha fet una cursa molt intel·ligent, ja s'havia escapat i tenia un avantatge de més de dos segons sobre Rabat.

La cursa, però, ha començat amb una caiguda múltiple al primer revolt. Pasini, Herrin, Terol, Lowes, Salom i Pons han estat els pilots involucrats. Uns revolts més tard, Zarco queia i s'emportava amb ell Julián Simon, que havia d'abandonar. Jordi Torres, que ha rebut un cop en l'accident del primer revolt, ha estat sancionat per excedir el límit de velocitat al 'pit-lane' i més tard ha hagut d'abandonar.

Històries de superació esportiva