Esports 23/08/2013

Mauricio Cuero, velocitat colombiana a prova

José Luis Oltra tindrà una setmana per avaluar l'extrem i decidir si fitxa pel Mallorca

Miquel Ramis
2 min

Palma.La direcció esportiva del Mallorca continua treballant a màxim rendiment per satisfer les peticions de José Luis Oltra. L'empegueïdor inici de Lliga a Sabadell va evidenciar les necessitats i carències de l'equip i va accelerar les gestions per vigoritzar un planter curt. Així, si dimarts va arribar Íñigo Pérez per agafar la batuta de l'equip al centre del camp i dimecres va ser presentat el portuguès Miguel García per reforçar la rereguarda, ahir el director esportiu i màxim accionista, Llorenç Serra Ferrer, va presenciar al costat del president, Biel Cerdà, com evolucionava Mauricio Andrés Cuero Castillo en el seu primer entrenament a prova a Son Bibiloni.

Cuero (Tumaco, Colòmbia, 1993) tindrà una setmana per convèncer Oltra que té un lloc en el planter. En el primer contacte amb els membres de la plantilla vermella, el colombià va demostrar les característiques que han cridat l'atenció del director esportiu per posar-lo a disposició del tècnic, que serà qui tendrà la darrera paraula sobre la seva incorporació.

La principal, la seva velocitat. En l'entrenament que l'equip va completar ahir ho va evidenciar quan atacava per la banda dreta. Conscient que està sota la mirada d'Oltra, no va escatimar esforços per recuperar la posició i defensar fins a la línia de fons. Potent i veloç, la seva limitació és la tècnica i la definició. Tot i això, en el partidet que l'equip va jugar es va estrenar amb un gol.

L'extrem, que aquest estiu també ha estat a prova al Bastia francès, juga al conjunt de La Equidad de la Primera Divisió colombiana i és internacional sub 20 per Colombia. Tot i això, no va disputar el Mundial de la categoria del mes de juliol a Turquia. En canvi, es va proclamar campió de Sud-amèrica sub 20 en el torneig disputat a l'Argentina.

Més reforços

Una vegada reforçada la defensa i el centre del camp, i pendents de Martí Riverola, la prioritat de la direcció esportiva és fermar un nou davanter. La de Cuero serà una decisió que prendrà Oltra, però no és el perfil de golejador que se cerca per oferir competència a Víctor, Alfaro i Gerard Moreno.

Així, Serra Ferrer continua pentinant el mercat a la recerca d'un davanter que no sobrepassi les limitacions econòmiques de l'entitat. Segons va avançar el portal digital todomercadoweb.es, el Mallorca podria seguir les passes del punta francès d'origen congolès Dominique Sossorobla Malonga (Chatenay-Malabry, França, 1989).

Propietat del Cesena italià de la Segona Divisió, Malonga la temporada passada va jugar cedit al Vicenza, també a la Sèrie B. Malgrat els 10 gols que anotà i als 31 partits com a titular (va acumular 2.566 minuts), el Vicenza va descendir. Ara, el Cesena, que el curs passat també va baixar, li cerca una sortida.

La direcció esportiva vermella continua treballant per reforçar un planter que té com a objectiu el retorn a Primera Divisió. De moment, encara té poc més d'una setmana abans que es tanqui el període de fitxatges. La humiliació patida a Sabadell accelerà les gestions que fructificaren amb l'arribada d'Íñigo Pérez i Miguel García. Ara, Oltra té a prova un futbolista veloç i vertical.

stats