15/05/2012

Masia sí, galàctics no

3 min
Masia sí, galàctics no

BARCELONA.El mercat de fitxatges del Barça ja s'ha posat en marxa. L'adéu de Pep Guardiola no ha alterat gaire l'agenda d'Andoni Zubizarreta, ja que el tècnic de Santpedor es deixava aconsellar per Tito Vilanova quan es tractava de definir la línia que calia seguir durant el mercat. Però l'entrenador empordanenc ha vist com la vida li canviava molt des de el dia que li van oferir ser tècnic del primer equip, motiu pel qual parlar sobre fitxatges no ha estat la prioritat. Ara les carpetes es comencen a obrir.

Tito Vilanova, valedor del futbol i de l'estil de La Masia, sap que ara li toca prendre decisions, però té clar que la feina d'aquest estiu és reforçar una plantilla fantàstica. I Vilanova té clar que el model és molt senzill: si falten jugadors, es mira si hi ha el recanvi ideal a La Masia. Si no se'n troba cap, es mira el mercat de fitxatges i es fa alguna aposta en funció de la situació econòmica. En aquest sentit, Vilanova és un purista de l'estil i el joc col·lectiu, i només farà fitxatges de jugadors que millorin el bloc i s'adaptin fàcilment a un estil de joc molt particular. El possible primer fitxatge del seu Barça és significatiu: Jordi Alba, un jugador que durant més de cinc anys va jugar al futbol base del Barça.

Segons informava ahir Superdeporte , només quatre milions d'euros impedeixen que el fitxatge de Jordi Alba pel Barça es tanqui ara. El club blaugrana ofereix al València entre set i vuit milions d'euros pel polivalent jugador, però l'entitat valencianista exigeix que en siguin dotze. En paral·lel a la negociació per una possible sortida de Jordi Alba, el València treballa en la renovació del futbolista, que només preveu deixar Mestalla si és per vestir de blaugrana. Les reunions per ampliar contracte, però, estan força encallades i la major part dels protagonistes donen per fet que Jordi Alba podrà fer realitat el seu somni de jugar al Camp Nou de blaugrana. El fitxatge d'aquest jugador és una declaració d'intencions. Un noi que coneix l'estil i que pot jugar de lateral a les dues bandes o fins i tot d'extrem. La seva arribada, per cert, no té res a veure amb la possible sortida de Dani Alves, ja que la baixa mèdica d'Abidal és un factor que pesa. Andoni Zubizarreta va afirmar diumenge a Esports3 que no hi ha ofertes pel lateral, però Alves és el jugador titular amb més opcions de fer les maletes. Si marxés, els milions ingressats podrien servir per fer algun fitxatge de nivell, però la prioritat no són noms mediàtics com Van Persie o Neymar, amb qui la directiva ja va contactar fa temps. La prioritat es reforçar l'estil, i un dels noms que més agrada és el de Javi Martínez.

El navarrès hi encaixa bé, ja que és un migcampista defensiu amb toc i capacitat per jugar de central. Malgrat la confiança en homes com Andreu Fontàs, Muniesa o Bartra, se segueix el jugador Javi Martínez, ja que encaixa amb l'estil i té experiència. Ara ell vol saber què passa amb el futur de Marcelo Bielsa per veure si segueix o no a Bilbao.

Els que no vindran a Barcelona són Thiago Silva, a qui el Milan no ven, i Bojan Krkic. L'adéu de Luis Enrique deixa el futur del jugador obert, però ahir el de Linyola va dir que vol seguir a Itàlia. Ben aviat es pot confirmar que Vincenzo Montella és el nou tècnic del Roma i es veurà clar què passa amb Bojan, que podria ser retornat al Barça si els italians declinen fer efectiva una opció de compra.

stats