Barça
Esports 03/08/2013

Martino: "El que més m'interessava era recuperar la pressió i ho hem fet"

L'entrenador del Barça està satisfet amb l'ambició exhibida pels seus jugadors, que han recuperat ràpidament la pilota i "han alternat el joc vertical amb l'elaboració llarga"

Natalia Arroyo
2 min
Gerardo 'Tata' Martino ha dirigit contra el Santos el seu primer partit com a tècnic del Barça

BarcelonaSeriós però satisfet. L'entrenador del Barça, Gerardo 'Tata' Martino, ha valorat amb optimisme el primer partit del seu equip al Camp Nou, que ha acabat amb golejada 8-0 al Santos. En especial, a més, ha elogiat l'ambició dels internacionals, tot i que portaven "pocs dies d'entrenament". "Han tornat molt bé i en una setmana han treballat fort. Ho han fet molt bé. La pressió amb què han jugat, ben amunt i recuperant ràpidament la pilota, és bona. De vegades hem atacat combinant i de vegades directes. Són les sensacions que volíem trobar", ha comentat Martino.

"M'interessava molt recuperar la pressió alta de l'equip i és el que més m'ha agradat avui. Hem sigut capaços de recuperar la pilota ràpidament tant al primer temps com al segon. Amb la pilota ja se sap que aquest Barça és bo, però volia recuperar la pressió i ho hem fet", ha afegit en la seva anàlisi del partit. La capacitat de l'equip d'alternar el joc més vertical amb les elaboracions més llargues és un dels aspectes que més ha destacat Martino. "Són algunes de les coses que més volem treballar, la profunditat dels volants i els laterals", ha dit.

Martino ha evitat polemitzar sobre l'absència de Roura a la banqueta: "No té tanta importància qui s'asseu a la banqueta i qui no. No és res que em preocupi. Només portem una setmana de treball i encara hem de veure com ho fem. Però tots parlem i treballem plegats".

Preguntat per l'actuació d'Alexis, el tècnic argentí ha aplaudit la seva confiança amb pilota. "Ja sabíem de veure'l amb Xile que és un futbolista que treballa bé en la pressió. Però també volíem treure més d'ell amb la possessió. El seu triangle amb Alves i Xavi ha funcionat bé", ha explicat. També ha reiterat el seu interès absolut en la continuïtat de Cesc, "però després depèn d'ell decidir marxar-se o no". "M'atreveixo a dir que es quedarà amb nosaltres. No penso en cap altra situació que no sigui aquesta".

L'entrenador argentí ha insistit que compta amb tots els jugadors de la plantilla però deixa la porta oberta a la incorporació que al matí ha avisat Rosell que farà el Barça abans del 31 d'agost.

El Barça ha provat un marcatge individual en les accions d'estratègia defensiva. Martino ho ha comentat: "Hem parlat amb Valdés i els jugadors per trobar el marcatge més còmode a pilota aturada. Anirem ajustant però crec que farem un marcatge mixte".

També s'ha aturat en Dongou, de qui ha dit que "és un davanter diferent a Messi" i això és "molt bo per al Barça" perquè li dóna "una alternativa de característiques noves a les que donen Messi o Cesc com a '9'".

stats