Barça
Esports 31/08/2013

Martino: "Els jugadors m'estan ajudant més a mi que jo a ells"

El tècnic del Barça deixa fora de la convocatòria Alexis i Xavi. "Els tocava descansar i la setmana que ve juguen amb les seleccions"

Ara
2 min

BarcelonaL'entrenador del Barça, Gerardo Martino, ha parlat aquest dissabte abans del partit dels blaugranes al camp del València. El tècnic ha parlat del partit i també ha fet balanç del primer mes al capdavant de la plantilla culer. “Comparteixo el que ha dit Guardiola al Bayern. En el meu cas els jugadors també m'estan ajudant més a mi que jo a ells”.

Un mes després d'entrar a la banqueta blaugrana, el tècnic argentí ha demanat una mica més de temps per acabar d'adaptar-se a l'equip i que el joc sigui el més de vistós possible. “Hem treballat segons el previst i hem tingut pocs imprevistos en forma de lesions. És clar que no estem com hem d'estar, però també és cert que en partits contra l'Atlètic de Madrid hi ha hagut moments brillants”.

Martino reconeix que encara s'han de polir alguns aspectes del joc, però diu que de mica en mica s'assoliran els objectius. “Nosaltres intentarem jugar d'aquesta manera [futbol ofensiu], no de la forma que ens han plantejat els rivals. Però mentre no arribem a aquest joc és important guanyar els partits. I en aquest cas penso que ho hem pogut solucionar i en els minuts finals hem estat millor que el rival, a la Supercopa. La nostra millor versió és la futbolística. No m'imagino el Barça tenint un any reeixit allunyant-se de la brillantor futbolística”.

En aquest mateix punt, ha aclarit per què no s'ha fet cap fitxatge. “En el cas del Barça s'han donat uns canvis molt sorprenents que tots coneixen. No ha fet una pretemporada habitual. La meva arribada ha estat més tard de l'habitual i l'anàlisi mereix ser més reflexiva. I dins d'aquesta anàlisi em va semblar que era millor quedar-nos com estem. Tenim una bona plantilla, i sempre podem recórrer al mercat d'hivern. Després caldrà veure si l'he encertat o és tard per arribar al mercat d'hivern. No dic que tinguem necessitat de recórrer a aquest mercat, sinó que necessitava conviure amb els jugadors aquests tres mesos per fer una anàlisi més exhaustiva”.

València-Barça

Pel que fa al partit d'aquest diumenge a Mestalla, Martino ha deixat fora de la convocatòria Alexis i Xavi, i ha donat els motius d'aquesta decisió. “Els tocava descansar i la setmana que ve juguen amb les seleccions”. En canvi, qui sí que ha entrat a la llista és Adriano, ja recuperat de les molèsties. I també homes com Piqué i Mascherano, que han jugat tots els partits: “És cert que no han descansat, però s'ha de tenir en compte que no viatgen amb les seleccions i tindran 15 dies per fer-ho”. En aquest punt, Gerardo Martino s'ha mostrat molt comprensiu amb la convocatòria de les seleccions. “He estat seleccionador i sé què significa per a un tècnic comptar amb tots els jugadors”.

Sobre el rival, Tata Martino no ha volgut parlar d'estadístiques ni opinar en funció dels precedents. "Crec que el València sortirà a per totes, a guanyar. Té jugadors que ataquen permanentment i estem treballant alternatives de cara al partit”, ha conclòs.

stats